joi, iulie 27, 2017

Infracțiunea din dosarul lui Neculai Onțanu s-a prescris!

Curtea de Apel Bucureşti ÎNCHIDE procesul lui Neculai Onțanu. Infracțiunea s-a PRESCRIS. 

Ce părere aveți despre acest lucru? 
Vi se pare normal ca aceste dosare să stea în dulapuri până se prescriu faptele învinuiților? 
Ce speranță să mai avem într-o justiție corectă și tranșantă atâta timp cât paznicii națiunii nu sunt capabili să finalizeze un dosar de corupție într-un termen  rezonabil astfel încât inculpații să poată fi trași la răspunede penală pentru prejudiciile aduse?

Curtea de Apel Bucureşti a decis, ca efect al intervenirii prescripţiei, încetarea procesului în care Neculai Onţanu este acuzat că a luat mită un teren de 4,2 milioane de euro, anunță Digi24. Decizia nu este definitivă.
Instanţa a dispus și achitarea lui Toma Şutru, fost secretar general al Primăriei Sector 2, acuzat de luare de mită şi spălare de bani, şi condamnarea lui Aurel Radu la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru spălare de bani, şi la efectuarea a 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

În cazul avocatei Loredana Radu, judecătorii au decis încetarea procesului pentru infracţiunea de luare de mită şi condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru spălare de bani.
Totodată, instanţa a dispus confiscarea sumei de 1,4 milioane de euro de la Aurel Radu şi a sumei de 400.000 de euro de la Loredana Radu.
În acest dosar, în 16 iunie 2016, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe fostul primar al Sectorului 2 Neculai Onţanu, pentru luare de mită, pe fostul secretar al Consiliului Local al Sectorului 2, Toma Şutru, pentru luare de mită şi spălare de bani, pe avocata Loredana Radu şi pe Aurel Radu, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru mine părerea ta contează!