marți, iulie 25, 2017

Crucea de pe Caraiman va fi reabilitată

Proiectul de finanțare din fonduri europene a reabilitării Crucii comemorative a eroilor români din Primul Război Mondial, situată pe Vârful Caraiman din Munții Bucegi, va fi semnat, miercuri, la sediul MApN, de ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, și ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb.

Potrivit unui comunicat al MApN, ceremonia semnării proiectului de reabilitare a Crucii Caraiman va avea loc la ora 11,00, urmând ca de la ora 11,30, ministrul Adrian Țuțuianu să susțină o conferință de presă pe teme de actualitate din domeniul apărării.
Valoarea proiectului "Restaurarea, reabilitarea, conservarea și amenajarea unui spațiu expozițional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial (Monumentul eroilor "Crucea Caraiman"/Monumentul Eroilor (Crucea) de pe Vârful Caraiman)" este de peste 19 milioane lei, din care 16 milioane reprezintă finanțare din fonduri europene. Valoarea cofinanțării cheltuielilor eligibile asigurată de Ministerul Apărării Naționale este de aproximativ 3 milioane de lei. 
AGERPRES/(AS — autor: Florentina Peia, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru mine părerea ta contează!