vineri, ianuarie 13, 2012

OVB - Adevărata față a acestei afaceri


Am observat că în ultima perioadă sunt foarte multe persoane care îmi scriu și îmi cer atât sfaturi despre cum să își canalizeze o posibilă carieră, despre cum să se organizeze, cum să trateze anumite probleme pe care le-am întâmpinat și eu, mulți îmi scriu să mă întrebe cum să facă să obțină o demisie din partea OVB cu număr de înregistrare astfel încât să fie ceva legal și așa mai departe. 
În această ordine de idei, m-am gândit că cel mai bine ar fi vă detaliez aici cât mai multe aspecte despre tot ceea ce înseamnă această ”companie”. 


1. Ce este OVB?
Hmm, nu mai știu exact, ei vă învață că ar fi  o companie de consultanță financiară, una dintre cele mai mari din Europa, cu peste 3.000.000 milioane de clienți mulțumiți și peste 18.000 de angajați. 
În realitate, este un sistem MLM (Multi Level Marketing) care funcționează ca un broker de asigurări. 
Adică în loc să vinzi pastă de dinți ca la Amway sau pastile ca la Herbalife, aici vinzi asigurări. 
Ca să înțelegeți ce vă povestesc, cei de la OVB nu dau sfaturi clienților despre cum să își drpmuiască banii astfel încât să reușească să depășească diferite situații sau cum să își programeze cheltuielile familiale astfel încât să ajungă să reducă ponderea lucrurilor neimportante astfel încât să le rămâne oamenilor bani pentru lucrurile cu adevărat necesare. 
Nu, deși se bat cu pumnul în piept că fac acest lucru și își învață consultanții să spună clienților că ei se ocupă cu economisirea banilor, acești nu fac altceva decât să vândă asigurări de viață. 

Ex.: tu vrei sa-ti cumperi o masina, o casa, vrei o asigurare pentru copil, sau o asigurare de viata pentru protectie, sau orice altceva. Nu contează, ți se recomandă asigurarea cu parte investițională de tip Unit Linked de la Generali, Allianz sau orce altă companie care îi plătește pe ei mai bine ca să îi motiveze să îți vândă mai agresiv. 


2.Cum intri in OVB?
De obicei te sună un prieten care este manipulat sau spălat pe creieraș și convins că a descoperit afacerea vieții lui și trebuie neapărat să te aducă și pe tine. Unii sunt mai insistenți, alții mai puțin. În general Managerii de Grup (GST) sau cei de zona (BL) își pun recruții cu o vechime de până în 2-3 luni să le aducă la interaviuri toți prietenii lor în incercarea de a acapara cât mai mult din cercul lor de prieteni. 
Astfel de oameni au un comportament parazit, te acostează, te manipulează iar odată ce ai mușcat momeala încep să profite de prietenii tîi în cautare de alți recruți și de familia ta și ulterior de familiile lor astfel încât să aibă întotdeauna ceva de câștigat! Ori victime noi ca tine ori viitori clienți! 
De aceea, primele 3 săptămâni de la OVB sunt pline de activități și cât mai multe întâlniri cu recruții, tocmai pentru a le monitoriza percepțiile, modul în care familiile și prietenii lor reacționează la faptul că aceștia se implică în OVB și pentur a știi cum să trateze situațiile astfel încât să ajungă la buzunarele prietenilor voștri. 
Acum vreau să vă expun câteva modalități prin care diferite birouri ale OVB-ului aleg să susțină aceste interviuri:

În Bucuresti: Cel puțin în perioada 2007-2010 nu ți se cereau bani și nu erai condiționat de o sumă de bani ca să fii acceptat mai departe. De regulă erau acceptați aproximativ toți în disperarea de a se face rost de contacte și clienți noi. 
În Cluj: De obicei ți se spune că ești acceptat pentru partea de carieară iar după interviu persoanele de conducere (manageri de grup sau de zonă) așteaptă din partea ta să faci cinste cu o masă și chiar să îți faci și tu o asigurare de viață Unit Linked, asta ca să demonstrezi că ai încredere în produs și în companie. 
În Buzau: Aici e jale. Te duci la interviu, ăștia acceptă pe toata lumea, te sună chiar în acea zi iar dacă ai cumva aproximativ 200 de lei ca să plătești pentru participarea la cursuri, esti pe loc acceptat! 


3. Ce vinde OVB?
Aici este foarte simplu.
Vrei asigurare pentru copil? primești Unit Linked!
Vrei asigurare pentru studii? primești Unit Linked!
Vrei o pensie facultativă? primești Unit Linked!
Vrei o asigurare de viață? primești Unit Linked!
Vrei un credit? primești Unit Linked!
Vrei să-ți iei o casă? primești Unit Linked! 
Vrei să-ți iei mașină?  primești Unit Linked!
Și tot așa. 

Ideea cu Unit Linked-ul nu este chiar atât de rea! Doar că acești consultanți de la OVB mint atât de mult și sunt atât de slab pregătiți încât săracii clienți nici măcar nu mai înțeleg pe ce ajung să dea banii. Vă dau un exemplu concret de la Târgu Mureș. 
Am fost contactat de o domnișoară care îmi povestea că ea a cumpărat un "Concept V.I.P. " care era bun atât pentru sănătate cât și pentru pensie și investiții. 


4. Cum avansezi?
Cariera e foarte interesantă până în clipa în care se trezește un Manager de Zonă să îți modifice planul de carieră și crieteriile de avansare de frică să nu cumva să îl egalezi în ierarhie iar el să nu mai câștige bani de pe urma muncii tale. 
Eu am pățit acest lucru în București când în urma unei vizite a unui director general. 
By the way, asta a reprezentat principala cauză care m-a determinat să îmi dau demisia. 

Alte posturi de directori și super directori
RD - post directorial
BD - post directorial
BL - Manager de Zonă 
GST - Manager de grup - peste 1000 de unități în 3 luni și dacîă ești din România ai toate șansele să mai primești și multe alte criterii ce nu se regăsesc în contract. 
FT III - 4-600 de unități
FT II - avansezi la 2-300 de unități
FT I - tu începi aici!


5. Contractul de mandat 
Înainte de modificările operate de ASF prin care toți consilierii au fost obligați să fie acreditați și să urmeze un curs tehnic pentru a putea vinde produse financiare, oricine putea să vândă asigurări. 
În perioada premergătoare OVB funcționa sub forma unui contract de mandat, fără să plătească taxe, fără mare răspundere juridică. 
Dacă vreți să vedeți cam cât de transparenți sunt cu voi, cerețoi orice formă de contract de colaborare vi se oferă câteva zile acasă pentru a putea parcurge fiecare paragraf. 
Legal aveți acest drept oriunde vă angajați!!!!


6. Demisia din OVB
Iată ce se întâmplă dacă vă dați demisia din OVB. 
Tu pleci dar în urma ta rămân clienții pe care i-ai adus ”companiei”, clienți ce teoretic sunt preluați de ceilalți consultanți. 
Dacă totuși de aceștia nu se mai ocupă nimeni iar aceștia renunță la contractele lor de asigurare, urmează să fii dat în judecată de cei de la OVB pentru a ți se cere comisioanele înapoi! 

Haideți să facem publică o astfel de scrisoare prin care se încerca intimidarea mea. 


NOTIFICARE ULTIMATIVA DE PLATA

"Avand in vedere faptul ca, la data prezentei notificari figurati in evidentele contabile ale clientului nostru ca debitor cu suma totala de 1345.941 RON reprezentand debit principal, la care se adauga penalitatii de intarziere ce vor fi calculate pana la data achitarii integrale.
Va solicitam sa procedati la plata debitului in speta catre SC OVB ALLFINANZ ROMANIA BROKER DE ASIGURARE S.R.L in termen de 2 zile de la data primirii prezentei in contul :
RO02 INGB 0003 0081 8392 8912 Deschis la ING BANK CLUJ fiind OBLIGATORIU sa transmiteti copia Chitantei sau a Ordinului de Plata vizat de banca, la 031.805.34.70, pentru ca plata sa fie considerate valabila. Dupa transmiterea dovezilor de plata vor inceta masurile promovate impotriva dvs.
Pentru orice detalii legate de aceasta plata si de restanta pe care o aveti fata de clientul nostru si care este urmarita spre recuperare de catre compania de colectare debite URBAN & ASOCIATII, puteti sa luati legatura cu colectorul Corneanu Geogre – 0728728818 ori la adresa de e-mail: cluj@urbansiasociatii.ro ori george.cornenu@urbansiasociatii.ro.

In cazul in care nu procedati de urgenta la achitarea debitului restant, toate costurile de urmarire debit si comisionul companiei de colectare debite URBAN & ASOCIATII, va vor fi imputate.

In cazul neachitarii debitului vom solicita instantei de judecata instituirea unui sechestru asiguratoriu asupra bunurilor detinute de catre dumneavoastra

In cazul in care aveti nelamuriri in legatura cu cele mai sus mentionate, va solicitam sa le transmiteti in scris la numerele de fax mai sus indicate , in termen de maxim 24 de ore de la primirea prezentei notificari.
Informatiile privitoare la debit si debitor, notificate de compania noastra prin prezenta, sunt preluate de noi de la creditorul –client al carui mandatar suntem si care raspunde pentru integritatea, corectitudinea si conformitatea lor. Vi se trimite aceasta atentionare conform documentului section 807[11] din Fair Debt CollectionPractices Act [fdcpa] al ACA INTERNATIONAL, organizatie in care compania noastra este menbru avand licenta nr. 3084384/2006
Va informam ca societatea de colectare si recuperare debite URBAN & ASOCIATII in calitate de operator de date cu caracter personal , va folosi informatiile primite de la SC OVB ALLFINANZ ROMANIA BROKER DE ASIGURARE S.R.L.
ASTEPTAM URGENT DOVADA ACHITARII DEBITULUI TOTAL PE CARE IL AVETI CATRE SC OVB ALLFINANZ ROMANIA BROKER DE ASIGURARE S.R.L

URBAN & ASOCIATII – companie de colectare debite
Colector – Corneanu George
Telefon - 0728728818

Tel.: 031/8056505
Fax: 031/8053470
Mobil: 0728.728.818
www.urbansiasociatii.ro
E-mail: george.corneanu@urbansiasociatii.ro
Adresa: Bucuresti, B-dul. Preciziei, nr. 1, Sector 6 "

Cam atât despre OVB. Întrebări?


111 comentarii:

 1. Pai daca ovb-ul tot e asa ilegal,inseamna ca ii poti da in judecata si castigi instant daca tu nu ai facut nimic rau si doar ei sunt asa abuzivi..logic nu?:D

  RăspundețiȘtergere
 2. E o vrajeala totala... :)))))
  si oricum un colaborator nu are avocatii lor, dar... cu tot cu avocatii lor... nu au ce sa faca...

  RăspundețiȘtergere
 3. Aici gasiti adevarul despre OVB!!!!!!!!!!!! Comentarii din toata tara!!!!!!! Adevarata fata a OVB asa cum am cunoscut-o la inceput ca si colaborator, persoana de conducere, manager, tepuit.......  Multa lume m-a intrebat ce inseamna OVB...si nu stiam ce sa le spun, ma rog.. nici acum nu stiu ce inseamna mot a mot, dar stiu ce inseamna spiritul OVB...inseamna sa lucrezi alaturi de cei mai buni oameni din Europa, de cei mai ambitiosi oameni de pe Pamant...
  Stiu,acum ca doar aici as fii putut sa ma dezvolt asa cum m-am dezvoltat...imi iubesc colegii care mereu m-au sprijinit, de fiecare data cand am avut o problema, de fiecare data cand am avut un hop de trecut..de fiecare data cand am facut un pas gresit in cariera, au fost langa mine si nu ca sa-mi puna piedica...au fost acolo ca sa ma ridice, sa-mi zambeasca si sa imi dea un sfat, sa-mi dea puterea sa merg mai departe, sa nu ma opresc niciodata si sa merg mai departe catre visurile mele...
  OVB...inseamana sa stii ce vrei!!!!, inseamna sa stii sa te distrezi, si nu oricum,ci sa cutreieri lumea in lung si in lat si oamenii pe care ii intalnesti sa iti multumeasca si sa te recunoasca ca "esti de la OVB"...OVB inseamna sa nu te saturi de un club de lux si sa il inchiriezi pe tot pentru tine si prietenii tai...asta inseamna OVB!!!
  OVB inseamna PUTERE, inseamna bani, inseamna sa ii ajuti si pe cei mai putin avuti decat tine, inseamna sa vrei sa cuceresti lumea, sa nu existe capat de lume la care sa nu poti ajunge si sa gasesti un avantaj financiar pentru o persoana de acolo,...de undeva...

  Si OVB inseamna sa castigi bani usor si intr-un mod inteligent...
  Publicat de Cosofret George la 08:55:00
  Trimiteţi prin e-mail
  Postaţi pe blog!
  Distribuiţi pe Twitter
  Distribuiţi pe Facebook
  Distribuiţi pe Google Buzz
  Etichete:fotografii OVB

  Hmm...no comment...am mai lasat un comentariu care din pacate nu mai apare...

  RăspundețiȘtergere
 4. @ Anonim.......... in primul rand, ca sa nu iti mai apara comentariul, inseamna ca a fost publicat la vremea lui, iar acum a disparut... e imposibil :P ma rog.....

  Ceea ce ai postat tu aici, este textul unei postari de-ale mele cand eram in primele 3-4 luni de cand lucram la OVB si nu stiam nimic!!!!!!!!!!!
  La inceput m-au prostit si pe mine.......... ca si pe voi..... dupa cum putem observa...

  In fine....
  ca sa aducem toata discutia la zi.... CONTINUI EU SI POSTEZ SI AICI TOATE COMENTARIILE ASA CUM AU FOST ELE PUSE LA PRIMA MEA POSTARE DESPRE OVB.....

  28 comentarii:
  Alexandra spunea...
  :) Interesanta descriere... ;)

  duminică, noiembrie 01, 2009 4:20:00 AM
  Cosofret George spunea...
  cel mai interesant e sa simti ceea ce scrii!!!!!!!

  sâmbătă, noiembrie 14, 2009 11:00:00 AM
  Anonim spunea...
  cel mai interesant e sa stii sa scrii ce ai stiut ca ai simtit:):P

  joi, noiembrie 19, 2009 9:41:00 AM
  incontestabil spunea...
  Ceea ce spui tu pare foarte incredibil! Ai talent oratoric, ce nu lipseste nici unuia dintre cei care lucreaza la ovb. De ce nu ne spui mai exact ce faci? Mai multe amanunte! Alta trasatura a voastra... vorbiti in general despre subiectul "ovb". Cum ii faci tu pe oameni sa-ti multumeasca pe strada?

  vineri, noiembrie 20, 2009 12:02:00 PM
  Anonim spunea...
  OVB = Objektive Vermogens Beratung
  Adica Consultanta fimnanciara obiectiva a averii personale
  :)

  sâmbătă, noiembrie 21, 2009 11:11:00 AM
  Conoseur spunea...
  N-as merge atat de departe...OVB e mai degraba un job bun pentru studenti din care poti duce un trai.
  Restul sunt sales talk

  vineri, februarie 05, 2010 1:19:00 AM
  Cosofret George spunea...
  buna tuturor,... multi din cei care ati comentat aici mi-ati cerut detalii... bun, promit sa vin si cu detalii, mai exacte, nu e asta o problema.
  OVB nu este un job pentru studenti din care sa iti duci decat un trai obisnuit, OVB iti arata un drum din care sa ajungi sa castigi mai mult decat ai visat vreodata, si nu in ultimul rand asta fara prea multa bataie de cap, daca esti o persoana care stie ce vrea, care vrea sa invete si care nu se da batuta de la primul hop; si mai ales tre' sa fi serios!!! asa cum putini sunt!!

  voi posta si un filmulet, sau puteti intra pe youtube sa vedeti cam care este media de varsta a consultantilor nostri, dar inainte sa intrati voi va spun eu: intre 18-55 ani, OVB, cum am spus si mai sus poate face oricine dar putii sunt aceia care pot!!!! daca tu esti cumva printre ei, daca crezi ca ai taote aceste calitati, lasa-mi mesaj si putem vorbi...

  vineri, februarie 05, 2010 6:32:00 AM
  The one who presses the shutter spunea...
  bancuri, cancan, kissfm, miniclip, pariori? superb! cine nu si-ar dori sa investeasca bani la ovb?

  duminică, aprilie 25, 2010 1:40:00 PM

  RăspundețiȘtergere
 5. Anonim spunea...
  salut.eu sunt in perioada de training la ovb cluj.cautam pe net informatii despre ovb si ma bucur ca am dat de tine.am o intrebare care ma cam macina.....am de facut 16 analize intr o luna de zile, pana la examen.din pacate nu prea am prieteni la cine sa fac si sa aduc in firma clienti noi.am inteles ca firma imi ofera clienti din baza de date dar intrebarea mea e...O sa fie un motiv bun sa nu fiu selectata?..daca nu aduc clienti noi,si daca da ....cum pot da de potentialii clienti avand in vedere ca familia si prietenii sunt exclusi.

  luni, mai 17, 2010 11:35:00 AM
  Cosofret George spunea...
  buna, ca sa fiu sincer cu tine, iti voi spune adevarul despre ovb, negociind, poate imi lasi si mie numele tau, as vrea sa stiu cui ma aderesez ;)
  asa, mai, ovb, ca si companie este frumoasa, un mediu bussines foarte bine organizat si cu multe realizari de exceptie in europa, dar... sa uitam ca aici avem insa de lucrat cu romanii...
  eu unul, am renuntat la ovb, nu ca nu imi placea, nu ca nu mi-as fi dorit sa fac toata viata asta... cum ti-am spus era chiar frumos, era ca un vis devenit realitate, si asta datorita unui singur om Miodrag Ivanov; insa ca peste tot in romania sunt pupincuristi si tot felul de lepre care fac orice doar sa te faca sa pierzi si e cu atat mai urat cu cat iti este sef de structura sau colaborator direct in care ai investit timp si incredere.
  ovb, nu o sa-ti dea niciodata clienti, asta cu siguranta, tu esti acolo ca sa aduci clienti pentru ovb, asa cum e peste tot, in mare parte cam tot ce ai auzit sunt povesti frumoase, motivationale care iti dau aripi, ca red bull, dar totul depinde in primul rand de seful de structura.
  sincer, cam nasol cand nu ai de unde sa incepi, daca nici prietenii si nici familia nu vrea sa te ajute, e foarte greu sa poti face ceva, poate doar daca esti cu adevarat talentata si ai un spirit al vanzarilor extraordinar, altfel sincer, e cam greu. daca mai ai nelamuriri, poti sa ma intrebi direct pe adresa mea: cosofret.george_ovb@yahoo.com, la fel si daca ai nevoie de sfaturi, cum sa procedezi cu oamenii, cum sa cauti clienti, iti pot da cateva idei bune
  multumesc pentru intrebare si iti doresc mult succes.

  george cosofret

  miercuri, mai 19, 2010 11:10:00 AM

  RăspundețiȘtergere
 6. Eu spunea...
  completandu-l Cosofret George, am renuntat si eu la OVB datorita lipsei de oportunitati in Romania pentru un astfel de Job. Dupa scurt timp de facut contracte, am ajuns sa nu mai obtin nici un contract datorita "fricii" romanilor de a investi pentru ei, sau pur si simplu lipsa de incredere. Pe langa toate astea, OVB are un sistem de evolutie piramidal, adica tre sa iti faci tu propria echipa. hai sa fim seriosi... cam greu sati gasesti suficienti oameni BUNI in asa ceva. Adica degeaba esti tu bun, daca "subalternii" te trag la fund.... un numar mare de consilieri OVB intr-un oras nu duce la nimic bun, la un moment dat, vrei nu vrei, ti se termina clientii. am vazut oameni care au reusit in cariera, dar am vazut si multi dezamagiti dupa 1-2-5 ani de munca... oricum, Bafta!

  joi, septembrie 02, 2010 9:38:00 AM
  Anonim spunea...
  Categoric nu toata lumea reuseste dar asta nu inseamna ca nu se poate... intr-adevar mentalitatea noastra, a romanilor, mai are mult loc de imbunatatire dar eu, ca si consilier OVB, consider ca asta e treaba mea, sa ajut (cat pot) la imbunatatirea care va veni (intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat). Cat despre OVB ca un loc de munca pentru studenti s-ar putea sa ai dreptate dar ca si student iti doresti un job care sa iti aduca bani imediat iar OVB este un loc de munca unde ai o perspectiva pentru viitor, asa ca as spune ca este un loc de munca pentru persoanele care au viziune si care stiu ce vor de la viata, asa ca daca esti student si te incadrezi in descrierea de mai sus inseamna ca OVB este SI un loc de munca pentru studenti.

  vineri, septembrie 17, 2010 2:43:00 AM
  Cosofret George spunea...
  Prea multa manipulare, in final... am prieteni cu care nu mai pot vorbi nimic pentru ca si daca iesim la o cafea ei nu mai vad nimic altceva, in fata ochilor decataceasta companie... si stau si ma intreb cum este posibil cand ajungi sa gandesti asa si nici macar nu esti plin de bani, ba din contra...
  nu stiu cum este in alte orase, in alte birouri dar unde am fost eu am vazut ca este perioada de mercatto....(dar ca la Dinamo, de unde tot pleaca fotbalisti...)

  vineri, septembrie 17, 2010 3:24:00 AM
  Anonim spunea...
  as avea o intrebare. azi am fost la un interviu pt ovb. a fost interesant, dar nu au vrut sa-mi dea detalii despre salarii. de ce? sa inteleg ca voi lucra doar pe comision?

  luni, octombrie 04, 2010 2:56:00 AM

  RăspundețiȘtergere
 7. Cosofret George spunea...
  buna intrebarea....
  eu o sa-ti raspund en gross, deci, la orice companie ai lucra in lumea asta, daca vrei salariu fix, esti un sclavulet care face ce zice sefu... asa e peste tot, asa merg lucrurile...
  daca vrei independenta, fii tu seful tau, cum ai putea deveni(cat de cat, nu100%) la ovb, si da! atunci vei castiga doar dinc e vei munci!
  raspunsul final, mai pe scurt, da! la inceput castigi doar din munca ta, cat faci, atat castigi, un procent din fiecare contract(comision...).

  sâmbătă, octombrie 09, 2010 4:22:00 AM
  Anonim spunea...
  ovb este 10% adevar si 90% texte mestesugite de vanzari.
  si catre clienti dar si catre consultanti din pacate.
  si credeti-ma ca stiu foarte bine ce vorbesc, am fost acolo ceva timp.. si am avut performante pe ambele planuri..

  marţi, octombrie 26, 2010 8:05:00 PM
  Anonim spunea...
  OVB = prostie, minciună, hoţie... exact ce le trebe românilor! bravo.

  miercuri, noiembrie 03, 2010 12:59:00 PM
  Anonim spunea...
  buna, tocmai am gasit acest blog. Eu abia azi am fost la primul seminar organizat de cei de la ovb. Te rog, daca vrei, da-mi cateva informatii despre aceste cursuri. Am inteles ca este si o perioada de testare. in ce consta mai exact aceasta? si spune-mi concret ce trebuie sa fac mai exact? sa raman sau cheltuiesc bani degeaba p transport?Sper sa-mi raspunzi.ms mult

  vineri, noiembrie 26, 2010 3:53:00 PM
  Cosofret George spunea...
  cosofret.george_ovb@yahoo.com, acesta este adresa mea de e-mail, daca aveti intrebari pe care doriti sa mi le adresati, astept mesajele voastre :)

  in mare, nu dai banii degeaba pe transport daca chiar vrei sa inveti ceva si vrei sa te dezvolti personal, dar conteaza foarte mult din ce oras esti si in ce oras mergi la cursuri.... de-asta as prefera sa vb pe mail, ca iti pot explica mai multe

  vineri, noiembrie 26, 2010 5:17:00 PM

  RăspundețiȘtergere
 8. Matei Marian-Ovidiu spunea...
  OVB, scurt si la obiect, ce inseamna pentru mine: un joc, care imi place si din care nimeni nu iese invins. Tineti minte, mentalitatea pe care o aveti, voi, romanilor..voi care ati muri pentru patrie..(VORBA VINE) Eu va propun sa va lasati de blogging si sa va schimbati viata/mentalitatea, pentru ca dati dovada de.. prefer sa nu jignesc pe nimeni :) Daca ramaneti in continuare "asa", va urez tot binele din lume, si sunt sigur ca puteti sa va descurcati si fara OVB! Pace

  vineri, ianuarie 14, 2011 5:37:00 AM
  Cosofret George spunea...
  Matei... dupa cum vorbesti... pot sa pun pariu cu tine ca nu ai mai mult de 6 luni in cadrul OVB, si daca ai... cu atat mai trist pentru tine, inseamna ca esti spalat rau pe creier; momentan...
  Un lucru e cert, nu esti din Bucuresti! Esti de undeva din provincie unde toata lumea crede ca OVB este un joc la fel de interesant ca si Amway sau mai stiu eu ce...
  Mai informeaza-te ca esti foarte rau pe langa subiect!!!!! Banuiesc ca persoana ta de conducere este responsabila de aberatiile pe care le spui...
  Din pacate pentru tine, romanii sunt asa cum sunt, si trebuie sa lucrezi cu ei! Daca si lor o sa le spui ca OVB este un joc, asa cum crezi si tu... imi pare rau sa spun asta, dar cam pe la generatia ta se va sfarsi compania OVB in Romania... (pun pariu ca nu ai castigat mai mult de 500euro, pana acum).

  Sfatul meu... nu te mai grabi sa faci afirmatii despre subiecte pe care nu le stapanesti...
  Eu unul am activat 2 ani in cel mai puternic birou din tara alaturi de cei mai buni din tara, am cunoscut si discutat despre OVB cu membrii din toata tara si cunosc multe dedesubturi din multe birouri din tara,... eu zic sa canti in alta parte... sau daca vrei sa te mai intorci aici, nu mai incerca sa imi jignesti cititorii!!!!!!!

  sâmbătă, ianuarie 15, 2011 1:31:00 AM
  Cosofret George spunea...
  In maxim 10 zile voi pblica o postare proprie, cu tot ce se afla in spatele cortinei de la OVB, inarmati-va cu putina rabdare, va promit ca voi face totul public, cu date reale, chiar direct de la CSA si Ministerul Finantelor Publice, cu nume reale si asa mai departe...
  Usor, usor, compania asta s-a transformat intr-o masinarie ilegala.....
  Am o singura intrebare: si in Germania faceti la fel???????
  Aici n-o sa va mearga!!!!!!!!!!

  vineri, aprilie 22, 2011 1:18:00 PM

  RăspundețiȘtergere
 9. Roxana C spunea...
  Buna tuturor! Am citit postarea ta despre OVB si comentariile, si vreau sa zic ca si eu am stat 9 luni la ei, mai exact pana in martie anul asta. Initial am fost f entuziasmata si increzatoare, dar cu timpul m-am lovit de f multe obstacole si, culmea, majoritatea nu din partea clientilor ci a celor din conducere.. Pe scurt firma e complet dezorganizata si lipsita de profesionalism, seminariile au fost pierdere de vreme pt ca mai mult se axau pe motivarea consultantilor decat pe informatii clare despre produse.. Cert este ca la inceput totul pare lapte si miere, dar ignoranta e maaaare.. si cel mai trist e ca vine tocmai din varful piramidei..

  miercuri, mai 04, 2011 7:47:00 AM
  Kurt Michael spunea...
  Am si eu ceva de zis despre OVB. Fiecare birou OVB din lumea asta e unic in felul sau. Fiecare birou e independent de celelalte. In Bucuresti sunt 3 birouri, nu se aseamana unul cu altul. Totul tine de GST-ul de care apartii, si din a cui directiune face parte. Unii au vocatie de lideri si traineri, altii nu au si cu greu pot sa transmita si altora informatiile.

  In biroul din care fac eu parte, GST-ul care m-a recrutat este un trainer foarte bun, si in plus, o data la 2 saptamani vin traineri din partea partenerilor si ne instruiesc. Mai mult de atat o data la o luna jumatate vine RD-ul din a carui directiune facem parte si ne ofera toate informatiile de care avem nevoie, ne raspunde la toate intrebarile.

  Am fost la o Gala OVB si am auzit si eu multe povesti din alte birouri. Mda e nasol ce se intampla la unii, insa trebuie sa stiti ca nu asta este atmosfera generala OVB.

  Va stau la dispozitie pentru orice nelamurire, ba chiar mai mult pentru cei din Bucuresti va invit si pe la birou sa va convingeti voi care e atmosfera, ma gasiti la tel: 0730527567, sau id mess: kurtmichaelhamilton@yahoo.com

  luni, mai 16, 2011 12:14:00 PM
  George Cosofret spunea...
  @Kurt Michael..... am o singura intrebare pentru tine: in momentul de fata, ai castigat mai mult de 500 euro din toata munca ta la ovb???
  nu e nevoie sa imi raspunzi....
  dupa discursul tau... nu ai mai mult de 3-4 luni pe la ei... mai ai de invatat crede-ma...
  ca mai vine Mario cateodata sau Shasa si mai umbla pe la motivatie aruncand cateva sute de euro... ma rog....

  la inceput, eram si eu entuziast ca tine, am ajuns GST, am tras tare, am vrut mai mult, dar mereu e cineva acolo sus care stie sa puna frana...

  Si asa pentru cultura ta generala... nici macar nu lucrezi in ovb... crede-ma!!!!!!!!!!!!
  informeaza-te si o sa te convingi, eu lucram in Ivanov SRL... care cica colabora cu o alta societate sub numele de OVB Allfinanz Romania, care nu avea legatura directa cu OVB Holding...
  Contractul ala pe care l-ai semnat nu are nicio valoare, e valabila doar ultima pagina pe care ai semnat-o, l-ai citit macar????
  nu!!!!!!! stiu, ti, l-au vandut ca pentru o intalnire pentru cariera doar pentru tine .... nu???????

  o sa intelegi ce inseamna cu adevarat OVB cand o sa vrei sa iti dai demisia si sa terminiodata cu ei.....
  BAFTA MULTA!!!!!

  luni, mai 16, 2011 12:24:00 PM

  RăspundețiȘtergere
 10. Kurt Michael spunea...
  Ma bucur ca mi-ai raspuns. Multumesc!

  Contractele sunt cu OVB ALLFINANZ BROKER DE ASIGURARE ROMANIA S.R.L. si OVB IMOFINANZ S.R.L. si le-am parcurs in intregime, probabil ca nu sunt identice cu cele de la IVANOV SRL, dar trebuie sa stii ca OVB e o franciza, asadar ai fost recrutat de cineva care foloseste franciza OVB. Mie mi s-a spus de la inceput ca e vorba de o franciza pe care probabil, in viitor, o sa o cumpar si eu. Daca ne uitam in lumea afacerilor COCA-COLA, McDonals, ING, etc. - sunt francize, deci cei care lucreaza la Coca Cola HBC Romania(care sunt greci) nu pot spune ca sunt colegi directi cu cei de la Coca Cola U.S. Cum am spus si in mesajul anterior, fiecare birou OVB din Romania si din Europa se dezvolta independent respectand conditiile francizei.

  Cei care lucreaza pentru OVB Holding probabil sunt cei de la Cluj-Napoca, din centrala, acei oameni care au program de 8 ore si salariu fix, acei oameni care nu fac altceva decat birocratie.

  Daca ai simtit ca poti face mai mult de ce nu te-ai interesat cum poti deveni independent in OVB, sa ai propriul birou, sa iei franciza? Ce anume te-a impiedicat? OK, sa zicem ca faceai parte din directiunea unui RD sau BL rau. Puteai sa mergi mai departe, daca ai fost GST, in paralel cu cei pe care ii cunosteai deja. OVB nu e Multi Level Marketing unde muncesti pentru altii ci e Network Marketing, adica dupa ce depasesti anumite praguri omenesti, pe care sunt sigur ca le-ai parcurs, devii paralel cu cel care te-a recrutat. Si daca nu vrei sa ramai in firma lui (Ivanov SRL, OVB Allfinanz, OVB Imofinanz, si care mai sunt) deschide-ti un PFA si ai rezolvat problema, nimeni nu te opreste sa mergi mai departe.

  Intrebarile de genul: "Ai castigat mai mult de 500 de euro?" si "De cate luni esti in OVB?" sunt irelevante pt mine, important este sa intelegi regulile jocului de la inceput si sa stii locul pe care vrei sa-l ocupi in structura. Eu am intrebat pe toti care mi-au iesit in cale pana m-am lamurit, chiar daca era RD sau BL, fie ca era din Germania, Austria, Cehia, Ungaria, etc.

  Dintr-un anume punct de vedere inteleg nemultumirile tale, insa unele se datoreaza lipsei de informatii corecte.

  Raspunsuri: "Da am castigat mai mult de 500 euro" si "Da, sunt 3-4 luni in OVB".

  Nu spun ca OVB e miere si lapte, spun doar ca unii nu inteleg regulile dupa care se desfasoara afacerea. Mai mult de atat, daca un birou nu respecta prevederile legale nu inseamna ca tot OVB-ul e in legalitate. Daca o persoana care a cumparat franciza nu respecta legea, nu inseamna ca tot OVB-ul va fi sanctionat.

  O seara frumoasa!

  marţi, mai 17, 2011 8:38:00 AM

  RăspundețiȘtergere
 11. George Cosofret spunea...
  :)))))))))))
  ma faci sa rad :))))))
  ma bucur totusi ca mi-ai dat dreptate si ca imi citesti blogul :P
  faza aia cu franciza... bullshit, mai ales faza cu "pot chiar eu sa ajung sa o cumpar"... =))))
  pari un baiat inteligent... de ce te lasi indoctrinat de astia?
  franciza aia, poti sa o cumperi peste vreo 15 ani cand o sa ajungi tu director general :))))

  hai sa iti mai dau ceva de gandit: daca la asa-zisa aia de gala, ai vorbit cu szolt, klaus, mario sau shasa despre ovb, ce te asteptai sa-ti spuan, sa renunti? :)))))))

  tu incerci sa ma convingi pe mine de niste lucruri pe care nu le-ai trait :))))))
  eu insa vorbesc din experienta si nu numai a mea ci a foarte multor colegi care pe parcursul a 2 ani au tras in OVB si la SFARSIT, CAND AU VRUT SA RENUNTE AU FOST DATI IN JUDECATA SI LI S-AU CERUT BANI PENTRU CA ASA-ZISELE PERSOANE DE CONDUCERE NU SUNT IN STARE DE NIMIC, NICI MACAR SA FACA SERVICII PENTRU CLIENTII CARE O SA II ADUCI TU IN FIRMA......
  IN FINAL O SA FII SI TU DAT IN JUDECATA, O SA STAI CATE 5-6LUNI SA ITI DEA O AMARATA DE CONFIRMARE DE DEMISIE, CA SA AI SI TU CEVA LA MANA SI ASA MAI DEPARTE....
  cu asta se ocupa tipi aia de la cluj, care au salariu fix si program de 8 ore....
  si asta o spun sutele de fosti colaboratori din toata tara care s-au lovit de incompetenta de acolo...
  si sa nu vi sa imi spui mie ca tie aia iti raspund promt, ca nu te cred :))))))))))

  OVB e atat de penibil incat isi plateste colaboratorii cu 700ron spre exemplu si apoi vine si ii da in judecata si le cere 800.......

  promit sa pun un text aici, sau intr-o postare noua sa vezi si tu si toata lumea cam cum suna o astfel de instiintare, de avertisment ca te vor da in judecata, ATENTIE.... TRIMIS PE MAIL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  =))))))))))))))

  OVB = SUCKS!!!!!!!!!

  eu inteleg ca va roade ca blogul meu apare pe prima pagina la cautari... dar eu spun adevarul! asta nu puteti accepta voi :P:P:P

  marţi, mai 17, 2011 9:48:00 AM
  George Cosofret spunea...
  Intrati aici daca doriti sa aflati totul despre OVB!!!!!!!!!!!!!!!!!

  http://george-cosofret.blogspot.com/2011/05/ovb-adevarat-sau-fals.html

  RăspundețiȘtergere
 12. Si uite asa am adus aici toate comentariile de la prima mea postare,.....

  deagaba va ascundeti dupa deget!!!!!! Degeaba ascundeti adevarul!!!!!!!

  Pe mine unul nu ma mai puteti prostii, si prin tot ceea ce fac, nu vreau decat sa trag un semnal de alarma pentru voi in mod special pentru ca daca nu o sa va treziti la realitate si nu o sa fiti si voi oameni de cuvant, profesionisti, o sa se duca dracu compania... oricum mai are putin... in septembrie va intra in vigoare legea care va interzice MLM-urile... sa va vad atunci!!!!!!!

  voi inca nu ati inteles ca adevarul iese mereu la iveala???? orice ati face...
  suntem prea multi care va cunoastem exact asa cum sunteti..... FALSI!!!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 13. Limbajul si poza de la profilul tau nu imi inspira incredere! Sigur ai facut tu ceva rau pe acolo de ti-a facut OVB-ul vant!

  Ce ar fi sa ne spui cateva lucruri despre tine, lucruri pe care sa le poti dovedi. Hai povesteste-ne tu ce studii ai? Pe unde ai mai lucrat si ce cariera de succes ai avut, realizari personale si profesionale.

  Din limbaj nu pari sa ai o inteligenta prea convingatoare. Este posibil sa ai si tu unele nemultumiri fata de OVB, insa pozezi prea mult in victima, incerci sa ne arati ca ai un suflet pur si inocent iar OVB-ul ti l-a pangarit.

  Poate ca ai si tu dreptatea ta, dar pe mine nu m-ai convins! Acum nu uita ca au fost numeroase persoane care au s-au bucurat din plin de beneficiile contractelor semnate prin OVB. Sunt peste 9000 de oameni din Arad pentru care OVB-ul a negociat asigurari de sanatate foarte aavantajoase. Peste 9000 de oameni dintr-un singur judet au servici medicale de calitate la clinici private, unde au scapat de stresul spagii si mizeria din spitalele de stat. Cat i-a costat toata treaba asta, pe fiecare in parte? De 10 ori mai putin decat cotizeaza obligatoriu catre Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate. Daca tu nu ai reusit sa promovezi decat Unit Linked, cred ca e problema ta, daca nu ai fost invatat sa promovezi altceva a fost problema celor care te-au recrutat.

  Mai mult de atat, nu uita ca traiesti in capitalism, in jungla banilor, unde cuvantul ECONOMIE nu mai inseamna ECONOMISIRE ci RISIPA. Te lupti zadarnic cu morile de vant.

  Orice afacere are anumite reguli stricte, nu vei reusi sa schimbi regulile oricat de mult ti-ai dori. Nu ai sa reusesti niciodata sa schimbi modul de lucru al OVB-ului, PEPSI, COCA COLA, Lyoness, McDonals, etc., poti doar sa le accepti si prin inteligenta sa castigi cea mai mare bucata din placinta. Sau mai poti sa nu le accepti si sa te rezumi la a scrie pe blog si a fi un simplu muritor.

  Considera ca OVB a fost o sansa pe care nu ai reusit sa o privesti din unghiul potrivit, NU AI STIUT SA PROFITI DE EA! Nu-i nimic in lumea asta capitalista totul este piramidal, de maine poti merge la alta companie dar nimeni nu te va astepta cu un covor rosu la intrare.
  Ce e corect si ce nu e corect? Pai daca te uiti bine in jur, observi ca nici macar STATUL nu isi respecta angajamentele fata de populatie, la ce te astepti din partea companiilor, fiecare incearaca sa aiba mai mult pentru el.
  Alege-ti cu atentie locul, poti ramane un frustrat, poti fi un om de rand linistit, poti fi un om de succes, poti fi ce vrei tu, dar nu uita regulile.

  Cu cat vei avansa mai mult, profesional si/sau social, vei descoperi mai multe maini in spate care nu te lasa sa te ridici. Aici e momentul unde trebuie sa iti arati inteligenta, altfel vei ramane un vaicarit / plangacios toata viata. Ca ne place sau nu, astea sunt regulile societatii de astazi, o societate care te obliga sa faci bani, o lume unde principala regula este: "ucide ca sa supravietuiesti".

  Daca ar fi sa alegi intre prada si pradator, tu ce ai alege? Cu atitudinea asta ajungi sa fii prada. Daca ai luat-o in freza cu OVB-ul, mergi mai departe, poate o sa o mai iei si cu altii, dar daca se va repeta la nesfarsit inseamna ca e ceva in neregula cu tine, pe oriunde mergi invata sa iti creezi propriul avantaj.

  Ma opresc din a mai scrie pe blogul tau, pentru ca prin acest ultim comentariu am lamurit toate lucrurile. Concluzie: Adevar, dreptate si normal, sunt niste cuvinte abstracte, sunt iluzii!

  Cu sau fara tine, OVB-ul va merge inainte (la fel ca oricare alta companie), cu sau fara acceptul tau socieatatea va avea aceleasi reguli generale.

  Numai bine iti doresc!

  RăspundețiȘtergere
 14. @Kurt Michael

  bun.... am sa iti raspund punctat:

  1.Ma bucur ca te enervezi :))!!! Asta denota foarte multe lucruri despre ce poti transmite si cum :))) stiu ca e greu sa nu ai argumente si dovezi clare.... te inteleg... trebuie sa fie frustrant!

  2."Nu te-am convins..., nu ai incredere in mine..."
  pfffff, nici nu vreau prietene!!!!!!!! =))))))))
  Pentru mine nu insemni nimic....

  Cat despre partea cu convinsul... eu nu incerc sa te conving de nimic, nici pe tine... nici pe altcineva...

  Tu in schimb.... NU POTI ACCEPTA O ALTA PARERE..MI-E MILA DE VIITORII TAI CLIENTI...

  EU, NU FAC ALTCEVA DECAT SA EXPUN O SITUATIE ASA CUM E EA IN REALITATE :p
  AI REMARCAT SI TU EXEMPLELE DIN MAI MULTE JUDETE SI ASA MAI DEPARTE....
  eu te sfatuiesc sa nu ma provoci... am zeci de conversatii cu colaboratori din toata tara, care se plangeau de diferite lucruri din cadrul OVB, din toata tara...

  3.Ce studii am eu?....

  N-am de ce sa ma justific in fata unui om ca tine...
  Poti sa cauti si singur... Eu am profilul public, nu ma feresc de nimeni si nimic, spun ceea ce gandesc....
  In cateva luni o sa ma gasesti si pe Wikipedia, daca chiar te intereseaza cu cine stai de vorba, dar te anunt eu :P, pana atunci ne vedem la Realitatea, de seara...

  4.9000 asigurari de sanatate... si? am facut si eu de unul singur 3000 de-astea... si nu de la Signal-Iduna :P, ca stiu si unde le-ati facut...
  Mai vrei detalii? :)))))

  5. Totusi, ma bucur ca ti-ai asternut gandurile aici, pe blogul meu de vaicariti :)))
  In acest fel si-a putut da seama mai multa lume cum gandesc OB-istii astia indoctrinati :))))

  SI NU UITA UN LUCRU!!! TRAGE TARE CA PANA IN SEPTEMBRIE MAI E PUTIN :))))))
  DUPA O SA INTRATI CU TOTUL IN ILEGALITATE =)))))

  INTERESANTA POLITICA ASTA IN GENERAL NU?

  APP.... DIRECTORUL TAU E LA INCEPUT IN ROMANIA... TOTI AU FOST ZMEI IN PRIMELE 6 LUNI.... VORBIM PESTE 2-3 ANI :)))))))


  RESPECT MARIO KNEIDINGER

  RăspundețiȘtergere
 15. Georgica tata, nu stiu ce-ai patit in ultima vreme de esti asa ofuscat. Tu ai dreptate in ceea ce spui, dar felul in care prezinti tu ideile este gresit.

  Intr-adevar se vinde in mare parte Unit-Linked, asta din 2 motive: 1. lipsa de instruire economica a agentilor de vanzari; 2. faptul ca intr-adevar Unit-Linked este un produs bunicel pentru mai multe chestii, de-altfel cum este o asigurare de viata.

  Faza cu datul in judecata este posibila, dar de asemenea au tot dreptul sa o faca. Acest lucru se datoreaza faptului ca la anumite polite de asigurare comisionul platit agentului este de tip up-front, adica ti se plateste o suma mai mare, pentru 1 an sa zicem, in loc sa primesti lunar cate putin. Asadar daca tu ai primit banii pt 12 luni si clientul nu mai plateste dupa 3, de ce sa nu-i dai inapoi?

  Afirm toate acestea dupa ce am colaborat aproape 1an jumate. Inca nu mi-am dat demisia dar nici nu ma mai ocup calumea pentru ca timpul nu-mi mai permite. Am avut multe de invatat si castigat colaborand cu OVB, mai mult profesional decat financiar intr-adevar, dar a fost o experienta placuta.

  Si da, se ofera consultanta financiara. pentru ca vorbeste cu clientul, vede ce vrea omu si apoi ii ofera un produs. asta inseamna consultanta financiara. daca produsul satisface mai mult sau mai putin nevoile clientului, asta e altceva.

  Asadar, OVB este doar o companie de intermediere de produse financiare, in special asigurari, ca oricare alta. Nu este de blamat prea mult compania. Asa este sistemul de vanzari, fie ele vanzari de medicamente, papuci sau Unit-Linked.

  Nu doresc sa intru mai departe in polemici, succes in continuare! (ramanem prieteni da? :D)

  G.C.

  RăspundețiȘtergere
 16. Grig(am recunoscut eu stilul :P)... prieteni vom ramane mereu, persoanele nu au de-a face prea mult uc ce se intampla acolo, poate dor cei care conduc... pt ca o fa ccu buna stiinta ;)

  Poate...toti suntem obiectivi... dar nu mi se pare normal, ca eu sa le aduc un portofoliu de clienti, la care ei nu au de facut decat servicii, adica decat sa ii sune si sa-i intrebe daca au platit etc... si ei nu sunt in stare sa faca nici macar asta.... dupa care pierd clientii si vin sa imi ceara mie bani...
  nu e normal, si iti spun si de ce...
  Aveam rezerva storno, nu degeaba ni se opreau cate 40%, 32% din bani!!!! aia acopera oricum, mie nu mi s-au stornat contracte in prima luna ci dupa 1 ani si ceva....si asta ca au fost ei prosti...
  Eu unul aveam rezerva storno de 6000 ron, cam asa... bani pe care trebuia sa ii primesc, cel putin o parte....
  pe langa faptul ca nu ii mai vezi, te mai si dau in judecata....

  patetic....

  RăspundețiȘtergere
 17. nu am inteles prea bine ce s-a intamplat cu OVB side ce esti tu asa de suparat, dar vroiam sa -ti spun ca nu este singura firma care lucreaza asa. personal am avut de-a face cu FOREVER, care are cam aceiasi politica de pacaleala. asa ca trebuie atentie mare.....

  RăspundețiȘtergere
 18. salut George,

  Am citit si eu pe blogul tau prostiile tale.ma uimesti cu franciza si cu alte lucruri,habar nu ai cum functioneaza cu Ivanov s.r.l, ai invatat sa cauti pe mfinante cum sta situatia la o firma si deja vb bazaconii.te inteleg ca esti suparat ca trebuie sa dai niste bani inapoi, iar banii astea ii dai inapoi ca ai avut stornari mai multe decat rezerva storno(inseamna multi clienti de proasta calitate-numai tu stii cum i-ai facut....),asta e adevarat, e o parte proasta,dar daca ai clienti de calitate nu ai probleme(totul depinde de tine).nu uita cand m am intalnit cu tine pe strada si mi ai zis tu mie personal ca OVB te-a invatat asa de multe si ca te ajuta in ceea ce urmeaza sa faci de acum inainte,experienta de viata care ai primit-o de acolo ti-a deschis viitorul.
  imi placea de tine dar acu sunt f dezamagit ca vb multe lucruri care nu ai habar pur si simplu.
  as vrea sa imi postezi commentul meu daga blogul tau are cu adevarat libera exprimare.

  P.S.-cand e vorba de OVB stii ca stiu de 10 ori mai multe decat tine,

  luchian

  RăspundețiȘtergere
 19. Ma-ndoiesc... va rog frumos, nu ma provocati sa spun mai multe...

  Si AM TOT RESPECTUL PENTRU TINE... mai putin pentru companie...si alte 2-3 persoane.

  Daca ai fi citit bine... ai fi observat ca nu eu am vorbit despre franciza prima data ci stimabilul vostru coleg din arad, eu doar am cautat dupa in cazul meu.
  Faptul ca ai deschis si tu subiectul cu ministerul finantelor, e clar ca sunt lucurri pe care e stii si tu... si ma opresc aici.

  Cat despre prostiile mele... eu nu te-am jignit si nu m-am referit la tine.
  prostiile astea sunt scrise si primite de la fosti manageri din ovb din toata tara, inclusiv manageri de zona din tara si din bucuresti!!!!!
  Poate ar trebui sa va puneti niste semne de intrebare...

  eu momentan ma opresc aici...
  Clientii stii si tu cum se faceau in mare parte, doar noi ii invatam...

  ceea ce am scris acum aici, e ceea ce gandesc de foarte mult timp, faptul ca ovb mi-a trimis o avertizare ca ma vor de in judecata daca nu platesc 1400 lei, nu m-a influentat cu absolut nimic!!!!!
  Oricum nu are cum si cu ce sa ma dea in judecata si daca o face oricum o sa piarda...asa ca nu imi pasa absolut deloc...

  Clientii se pierd in mare pentru ca nu se mai fac servicii dupa primele plati!!!!!!!!!!!!!!
  Daca structura ta face, bravoooo, la ai mei nu a mai facut nimeni, nici la paula nici la vladone nici la nimeni...
  Inca ma mai suna fosta prietna a alui sendy si asa mai departe, sau alti fosti clienti ai mei care ma tot intreaba.... ovb mai exista??????????? ca nu ne-a mai sunat nimeni...........

  pacat...

  si ai vazut si tu ca la mine pe blog exista libera exprimare...
  si colegul tau din arad m-a jignit cand n-a mai avut argumente....

  RăspundețiȘtergere
 20. si da.... te-am intalnit pe strada, la rosetti, si ti-am strans mana si am zis ca sunt foarte bucuros ca tot ce am invatat in ovb ma ajuta acum in domeniile in care activez, dar aici ma refeream la comunicare, la faptul ca am o atitudine pregnanta, tupeu, un stil de exprimare liber si fluent, etc...

  Restul... tine de calitatile si caracterul fiecaruia, eu nu m-am ascuns niciodata, nu ma ascund si nici nu ma voi ascunde vreodata... voi spune mereu ce gandesc!!!

  RăspundețiȘtergere
 21. eu iti doresc doar mult succes George!in tot ceea ce iti propui sa faci.

  luchian

  RăspundețiȘtergere
 22. Bai Georgica bai, ce spui tu acolo e cam deplasat si desprins de realitate. Am aproape 3 ani in OVB, acum primesc promovarea la manager de zona si tot ce am vazut pana acum mi s-a parut corect si de bun gust, lucruri care le vezi in orice companie de profil care se respecta.

  Nu stiu cum ai fost tu condus dar stiu ca oamenii care i-ai condus tu au facut multe fraude dupa ce au plecat din OVB si la Grawe RO si alte companii. Daca vrei iti dau si nume nu e nici o problema.

  E usor sa arati cu degetu dupa ce ai comis-o nu?

  Ca pe trecerea de pietoni...nesimtitu... intra pe zebra in fatza mea, nu vede ca am 120 la ora nu?:D el e vinovat...

  Kind regards,
  Lucian Bunea

  RăspundețiȘtergere
 23. Auzi Lucian... ce-ar fi sa sa-ti vezi lungul nasului si sa te mai uiti inca o data in oglinda?
  Daca tot vorbesti de oamenii care m-au condus pe mine, afla ca sunt aceeasi oameni care te-au condus si pe tine.... Paula Dimcea care mai nou s-a casatorit si nu mai stiu cum o cheama, Crihan parca, si Miodrag Ivanov...

  STII CE IMI PALCE, SI LA TINE SI LA LUCHIAN, CA IN MOMENTUL IN CARE NU ATI MAI AVUT ARGUMENTE CA SA MA CONTRACARATI, PENTRU CA STITI SI VOI CA TOT CE SPUN EU AICI E ADEVARAT, PENTRU CA ATI FOST CU MINE IN ACELASI TIMP IN BIROU CAND SE FACEAU STRATEGII, CAND SE PUNEAU LA PUNCT SEMINARII DUPA CUM II TAIA PE UNII SAU PE ALTII CAPUL SI ASA MAI DEPARTE.....

  MA BUCUR CA NU AVETI ARGUMENTE SI NU INCERCATI DECAT SA MA JIGNITI SI MAI NOU SA MA "AMENINTATI" CA DATI VOI NUME ALE FOSTILOR MEI COLABORATORI.... WHAT THE FUCK...
  EU AM FACUT TOTUL PUBLIC!!!!!!!!!!!!!!

  DACA AI DATE DE GENUL ASTA CUM CA FOSTI COLABORATORI OVB AU FRAUDAT COMPANII, TE ROG FRUMOS, FA-LE PUBLIC NUMELE!!!!!!!!!!!!!!
  SA STIE SI SA SE FEREASCA TOTI DE EI!!!!!!!!!!!!

  eu stiu despre un singur fost colaboraor de-al meu care a pacalit efectiv oameni, acelas este Alin Bugeac, dar!!!!!!! si exista un mare DAR, a inceput sa faca chestii de genul asta, dupa ce ajunsese manager de grup in OVB si nu mai lucra cu mine, ci lucra cu managerul de zona care te conducea si pe tine, respectiv Paula Dimcea.

  eu la data de 1 aprilie 2010 mi-am dat demisia din OVB(demisie care nu ati fost ins tare sa o inregistrati decat dupa un scandal monstru la cluj), iar dupa acest Alin Bugeac, a lucrat cu MIodrag Ivanov,.....

  De tot ce a facut dupa... VOI SUNTETI RASPUNZATORI!!!!!!!!!!!!!!

  IAR DACA A FACUT CEVA SI IN ALTE COMPANII, GEN GRAWE(in care eu am stat 3 zile....si am fost doar la niste interviuri, pt cultura ta generala), E PROBLEMA LUI!!!!!!!!!!!!!
  EXISTA JUSTITIE SI ISI POATE FACE TREABA.


  ASA CA.... astept scuzele tale, asa cum a facut si Luchian, indirect totusi, macar da si tu dovada de putina demnitate si nu te mai ascunde dupa aparentele alea pe care le-ai invatat la OVB....

  Ati adoptat o strategie gresita cu mine... incercand sa ma jigniti nu faceti altceva decat sa ma provocati sa spun mai multe despre voi, e alegerea voastra. Numele vostru e in joc, eu doar fac public tot ce stiu si ce am vazut....


  P.S.

  DACA VREI SA AI SI TU UN CARACTER, SA AI O PRESTANTA, CEVA... INCEARCA SA NU IL MAI COPIEZI ATAT PE MIODRAG....
  MAI UITE-TE ODATA IN OGLINDA ATENT SI FII SINCER CU TINE, VEZI CA DE MULTI ANI AI INCEPUT SA VORBESTI ROMANA STALCIT CA EL, SA MERGI PRIN BIROU CA EL, SA AI TICURI VERBALE CA EL( Heeiiiiiii!!!!! sau..... Soooooperrrrrrr!!!!).... ESTI PENIBIL.....

  l-ai copiat incluziv cu chestia asta de final cu "Kind regards..."

  mai trezeste-te odata.... esti prea manipulat.

  RăspundețiȘtergere
 24. Si nu uita ca faceau caterinca de tine pana si colaboratorii gen FT III, ca il copiezi pe Mio si nu esti in stare sa fii un om normal...
  Asta mi se pare foarte grav.... duci lipsa foate mare de personalitate si incerci sa copiezi ceva ce tie ti se pare foarte interesant, tocmai din cauza ca nu te poti regasi...

  Si imi amintesc ca si atunci, nu aveai argumente, si de nervi ai varsat un pahar cu apa pe unul din colaboratori, undeva pe hol cand aveati biroul la rosetti.... si stii la cine ma refer!!!! La Pris...
  care sper sa vada si el topicul asta, s-ar prapadii de ras....

  RăspundețiȘtergere
 25. Esti bun la amuzat oamenii dar cam atat. Vad ca te cam ataci cand iti spune cineva care a rezistat in companie ca functioneaza nu?

  E greu tare sa recunosti ca nu ai facut fata si sa ii ataci pe altii, asa sunt mai putine reflectoare pe tine.

  Vorba unui coleg, firma merge si cu tine si fara tine, si un lucru e clar: tu poti sa-ti bati capul cat vrei tu ca pe primul paragraf in contract scrie ca esti independent. Exact cum faci exact asa primesti.

  Din punctul tau de vedere ce face compania nu e bine, ba chiar e ilegal sistemul;))

  Pai daca tot e asa de rau tu de ce ai stat 2 ani si nu ai avut decat rezultate negative?

  Compania este un S.A mare, un Holding. Asta s-o fi construit pe oameni pozitivi asa ca tine nu?

  Vorba aia: ursu trece si tu ham ham.

  si acum....ca sa te enervezi si mai tare:

  K I N D R E G A R D S

  RăspundețiȘtergere
 26. mi-au dat lacrimile de ras:))))))))))

  nu ti-ai gsit persoana :)))))))))

  voi nu ati inteles un lucru....
  EU NU AM NIMIC CU VOI :)))) DOAR AM POVESTIT CATEVA CHESTII DESPRE OVB :))))

  IN SCHIMB AVETI O PROBLEMA...
  "CINE NU E CU VOI E IMPOTRIVA VOASTRA" - CAM ASA GANDITI :)))))

  NU TRE' SA FIM TOTI LA FEL DE MANIPULATI :)))))) EU UNUL VREAU SA TRAIESC O VI TA LIBERA :p

  RăspundețiȘtergere
 27. Evrykaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

  Din primul moment de cand te-am vazut am zis ca pe omul asta nu il putem aduce de partea noastra si i-am zis la director sa iti ofere posibilitatea tie sa fii liber ca noi nu vom reusi niciodata.

  Suntem doar invidiosi ca tu esti liber si noi nu.

  Chiar acum sta domnu director cu bata langa mine si daca nu dau "Postati un comentariu" mi-o iau.
  Bine ca ai scapat.

  KIND REGARDS

  RăspundețiȘtergere
 28. :)))))))) vezi ca iar il imiti pe Mio :))))))

  RăspundețiȘtergere
 29. Clar clar, e aici langa mine. Scrie cu degetele mele pe tastatura:D nu il pot opri:)

  RăspundețiȘtergere
 30. George, ca simplu cititor m-am gandit sa imi exprim o umila opinie referitoare la ultimul dialog. Am observat ca o persoana si-a exprimat in mod civilizat parerea despre compania in care lucreaza ca urmare a unui atac foarte dur al tau. Un atac ce mi s-a parut manat de frustrari nemultumiri si eventual "invidia companiei concurente in care lucrezi" si foarte subiectiv. Seamna cu atacurile din clasa politica- deci devine din ce in ce mai putin credibil. Apoi tu te simti foarte deranjat de niste afirmatii fara atacuri sau jigniri la adresa ta iar raspunsul tau este plin de afirmatii jignitoare si defaimatoare...ca foarte multe de altfel. Intrebarea mea este de ce oare te simti atacat de niste simple afirmatii?! Oare sa fie reale? Sper ca acest mesaj sa fie perceput asa cum este el...
  Numai bine IC

  RăspundețiȘtergere
 31. Salutare Ionut!!!!
  sper sa fi nimerit :D

  Acum, am o singura rugaminte, o sa te rog sa citesti comentariile, la un moment vei vedea ca Luchiam m-am facut prost, am reactionat, apoi Lucian imi spune ca niste fosti colaboratori de-ai mei din timpul cand eram maanger, au facut fraude....
  NU te supara pe mine, daca citesti atent o sa vezi ca fara sa fi vorbit despre el undeva pana acum, m-a atacat.....
  De ce?
  Pt ca am o parere diferita?
  Pt ca am o parere diferita de fapt despre OVB?
  Eu am vorbit de companie si doar cateva persoane, in mod indirect.
  Lucian a adus discutia asta penibila, la modul personal... amandoi m-au jignit personal, pentru ca eu am facut afirmatii despre o companie in care ei lucreaza.
  E ok?

  Daca tot au facut afirmatii despre persoana mea, fara sa aduci si argumente, am facut si eu afirmatii ddespre persoanele lor, aducand ceva argumente, pe care stii si tu, le pot reconfirma mai multe persoane.....

  Asta m-a deranjat....
  Se vede ca nivelul tau e peste cel al colegilor tai de birou, asa ca multa bafta...

  Dar..... si revin, te rog sa citesti toate comentariile sa vezi ca nu eu am atacat. Nu sunt idiot sa fac atac la persoana.

  si va rog frumos, nu mai faceti referiri la cariera mea politica, nu are nicio legatura...
  daca doriti sa vorbim despre politica, va astept odata la o conferinta, la o dezbatere si o sa realizati ca spre deosebire de actualii politicieni, eu si majoritatea colegilor tineri, venim cu o viziune noua, moderna, democrata si sincera.

  O zi placuta

  RăspundețiȘtergere
 32. hello!
  1. fiind un blog in care libera exprimare inca mai este permisa nu cred ca se simte cineva deranjat sa-mi spun opiniile...ok..george a postat parerea lui despre OVB, ceea ce a inteles pana la sfarsit ca este OVB..nu voi spune daca sunt adevarate sau nu..asta stie mai bine oricine a lucrat acolo
  2.daca se vor intreba diversi daca am avut treaba cu OVB sau nu..da am avut treaba o perioada scurta..nu am avut mult contact cu OVB,dar am idee despre conceptul OVB..cine stie cunoste;)
  3.george si-a exprimat punctul de vedere..daca persoanele ce lucreaza acum la OVB considera ca nu este adevarat ce s-a scris aici nu trebuie sa treaca la injurii,ci sa demonteze acuzatiile prin fapte si argumente concrete...daca ii intereseaza asa mult imaginea, daca nu, atunci n-ar trebui bagate in seama cele spuse..chestii de genul acesta au aparut o groaza pe net de-a lungul vremii..
  4.acum totusi simt nevoia sa spun:da am invatat multe lucruri in OVB pentru a face fata in domeniul vanzarilor,am invatat multe lucruri bune pentru propria personalitate, dar puteam invata si multe lucruri rele..din fericire m-am oprit la timp..altii n-au facut-o, sau au facut-o knd deja OVB a inceput sa-i schimbe, cand sistemul a inceput sa-i schimbe..au inceput toti sa vorbeasca precum Mio, au inceput sa-i copieze gesturile, dorinta de a arunca cu banii in stanga si-n dreapta,nepasarea fata de altceva in afara de propriul interes..da OVB te face de piatra.. da..nu este tocmai adevarat ceea ce i se spune clientului..da.. supravietuieste numai cine poate si cine poate trai cu constiinta impacata stiind ceea ce face..eu n-am putut, george n-a putut si multi altii n-au putut, fie datorita principiilor, fie datorita "mancatoriei" din interiorul firmei...
  5.nu-mi dau numele nu pt ca nu-mi asum ceea ce afirm,ci din alte motive
  6.inainte sa conteste cineva cele spuse de mine sa vina cu argumente, cu dovezi si apoi sa deschida gura..sau ma rog sa-i dea mainii elan :D ..

  A.M.

  RăspundețiȘtergere
 33. Ceea ce a postat A.M., cred ca este una din cele mai succinte si concrete concluzii pe care le-a tras cineva in urmma acestei postari.

  Felicitari!!!!
  Ti-am spus si o sa iti mai spun, pentru ca stiu cu cine vorbesc, mi-a placut mereu cum gandesti si intotdeauna am crezut ca poti face lucruri mult mai mari ;)

  Mult succes si pe viitor!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 34. frate...si ovb si urban & asociatii si muuuulte alte firme care actioneaza aici ilegal, au ajutor politic sa ascunda mizeria, sau chiar trec neobservati si scapa. vrajala asta cu tu nu ai reusit si acum vb prostii o inveti la orice training de 2 lei la orice societate piramidala unde se spala creiere. sau o bagi tu de la tine ca sa te crezi mai bun ca altii (am facut o si eu in tinerete, ca sa vada amicii ce mare smeker sunt eu...copilarisme). da unii isi varsa frustrarile, altii nu. e destul de usor sa realizezi daca o firma e de kaka sau nu. cand exista o confruntare de 10.000 de ani, intre fosti angajati (sa le spunem asa, legal vb nu sunt dar fie :)), si actuali angajati, e clar ca ceva pute. cei 1000 de ex colaboratori acuza ( sau 90% dintre ei ), iar cei 1000 de colaboratori actuali ( sau fosti dar pe pozitii mari ), apara. e clar ca ceva pute. nu dau banii la timp, sau ii dau si dau putin, nu ai conditii, nu ai birouri mergi pe strazi ca trepadusu, nu ai apa prin birou si o toaleta decenta, nu ai o reclama care sa arate clar ba frate aici la rosseti e ovb...fug ca fomistii cu birourile si se ascund prin alte locuri gen p-ta alba iulia, te duc cu zaharelul cu plan de cariera, te baga duminica la generali cand nu e nici pulea si fac mari seminarii :)) si iti zic ca vai ce mult costa inchirierea spatiului (ps: da si generali ii ajuta, ce crezi ? le este rusine, raspuns nu !). lista cu porcarii facute de acesti giovanni becali :) e lunga rau (doar ca ivanov nu e chiar smekeru, mafiotu'si poate intr o zi vin vreo 100 de parinti pe la el pe la usa, ca stim unde stai domnule mio :))...as scrie o carte :), dar asa de amuzament o sa zic 3 chestii :) funny :). 1] in marele birou ivanov bucuresti care face drege si e super nr 1 pe tara, sunt numai studenti, unii chiar sunt la liceu, altii sunt tineri de 25-28 de ani ratati (fiind putini, baza e intre 18-23 de ani, ca de naivitatea sa fie strong), care sunt vai de ei, la primul contact cu viata reala, fara niciun banut, mari consultanti cu mari rezultate...nu e unu sa il vezi ca isi cumpara tigari sau cola sa dea la altii :)) ai de curu lor...si se tot suna unii pe altii sa isi imprumute bani sa isi faca polite pe naspa doar doar or promava si ei...dar banu cine il haleste...ivanov si inca 1-2 mari manageri de zona care si ei sunt vai steaua lor (vine taticu de la cernavoda daca ma intelegi ? sau ala care da multe allianz pe echipa lui geniala). 2] o discutie cu marea doamna paula m-a lamurit. ea zicea ca ovb adevarat inseamna sa faci 6 luni- 1 an treaba si dupa aia stai si curg banii...foarte profi din partea ei, care habar n-are sa dea ceva, daca o puneai sa vanda cum se zice...dumnezeu cu mila. iti dai seama un student de anu 2-3, din provincie...ii spui o vrajala de asta intr o cafenea unde ii platesti tu cu o hartie mare un suc, gata i-ai sucit mintea la copil :). 3] sunt multe asa zise concursuri, bonusuri. dar muuuulte din ele nu se dau. eu unul (e evident ca am lucrat la mafioti nu :))), am castigat 3 astfel de bonusuri...nu am primit niciunul. sunt multi care ar putea face un blog intreg numai cu mici (sau mari) porcariute facute de acest ovb sau alte firma fantoma de prin romanica. si ca sa inchei romanul, UN SFAT, PT ORICINE, CAND PRIMESTI UN CONTRACT, IL IEI ACASA 2-3 ZILE (CA O FIRMA SERIOASA NU SE SUPARA NU? NU ARE NIMIC DE ASCUNS ?!) DISCUTA CU APROPIATI, LA CE 5000 DE PAGINI PLINE CU CLAUZE ABUZIVE SI ILEGALE AU UNELE AR FI BUN UN AVOCAT, SI DUPA IEI DECIZIA. in cazul in care vreun mare consultant citeste, si stie cine sunt, rog a numai trimite hartii aiurea in posta, ca pana acum nu am zis nimic nicaieri cu nicio ocazie, dar nu stiu multe si le trimit televiziunea si garda financiara pe cap (asta ca tot o ard ei cu recuperatori debite...).

  SUPERRRRRR :)

  RăspundețiȘtergere
 35. Nici eu nu am pus asa bine punctul pe "i"!!!!
  MUltumesc pentru completari, se vede ca ai lucrat ceva timp acolo, mi-am dat seama din detaliile pe care ni le-ai oferit.
  banuiesc ca si tu ai fost agresat de tampitii de la urban si asociatii, recuperatorii trimisi de asa-zisa firma "ovb"......

  Mi s-a parut interesanta ideea cu garda financiara si televiziunile, da-mi un mail sa vb mai mult.

  RăspundețiȘtergere
 36. Ma bucur mult ca am dat de blogul asta "in timp util"! :)
  Am primit recent un telefon pt stabilirea unui interviu. CV-ul a fost "cules" de pe internet. Persoana care m-a contactat s-a prezentat, insa nu a precizat si un nume de firma (am cautat eu numele domnului pe internet si cu ajutorul Facebook-ului am facut legatura cu OVB). Dupa ce mi s-a propus prezentarea la un interviu, am cerut cele mai de baza detalii (ex: pt ce post ma prezint). Nu am primit nici un raspuns concret: "pai nu stiu exact ce sa va spun, suntem o firma in dezvoltare, avem mai multe posturi disponibile, veniti si vedem". Mi s-a parut cel putin... ciudat!
  La interviu totul a fost bine si frumos. Intervievatorul se vede ca stie ce si cum sa spuna (am mai lucrat cu "salesmen" si a te vinde pe tine insuti este cel mai important) si trebuie sa recunosc ca suna foarte tentant (desi nici in momentul de fata nu am inteles "eu totusi ce fac? ce/cat castig?").
  Cand am spus asteptarile financiare mi s-a spus ca "atat face (minim) un anjagat BUN pe posturi part-time"... asta insemnand ca eu as fi putut ajunge la sume cu 3 0-uri, pe luna. Daca n-as fi lucrat in alta companie care ne-a facut sa credem la inceput ca e foarte usor si ca vom castiga cate un yaht la 3 luni (si sa fie clar la ce ma refer: nu este "poate"... este "sigur!"), poate acum zambeam de fericire. In cazul de fata insa, zambetul era cel de parinte care se uita la copilul lui care incearca sa mearga si tot cade (sper sa intelegeti la ce ma refer; in engleza ar fi "aweee"). :)
  In final mi s-a spus sa ma prezint la un seminar in seara respectiva si apoi in weekend - alt semn de intrebare in ochii mei.
  Cea mai mare bulina neagra: la final nu a existat intrebarea: "mai aveti ceva ceva de adaugat, comentat, intrebat, obiectat?"
  Un angajator care se respecta, asta va face indiferent de durata interviului, nivelul de informatii acordate pana in acel punct etc. (daca citesc cei de la OVB, poate va ajuta si ce am scris eu pe viitor)
  Multumesc mult, George! Si, de altfel, tuturor celor care au postat, indiferent de opinii/pareri/experiente.

  P.S.: cert este ca fiecare firma are angajati multumiti si angajati nemultumiti... cert este ca fiecare companie are partile ei bune si cele mai putin bune. ABSOLUT SIGUR este ca este foarte bine ca noi, cei mai putin informati, sa avem acces la toate parerile, insa doar cele ce tin de companie! Atacurile la persoana, mai ales cele venite de la cei care inca sunt angajati la firma, nu fac decat sa deterioreze imaginea acesteia in ochii celor ce privesc din afara. (daca nu credeti, e pentru ca - o spun cu tristete - sunteti romani; cautati pe internet la orice forum al firmelor mari din lume sa vedeti ce raspunsuri dau angajatii celor care ii ataca, chiar si personal)
  O diferenta in bine trebuie facuta de mai multi, insa pentru una in rau este nevoie de o singura persoana. Depinde totul de atitudine.

  Numai bine tuturor!

  C.L.

  RăspundețiȘtergere
 37. In primul rand multumesc, scopul acestui post este pur informativ, real... faptul ca unele persoane au inceput cu jigniri.... no comment!

  RăspundețiȘtergere
 38. Romani, vaicareli, Gica contra si vorbarie goala! La treaba, baieti, si luati banii la tolomaci!

  RăspundețiȘtergere
 39. nu stiu in ce structura ai fost tu dar multe din ce ai spus tu aici sunt aberatii.nu te da nimeni in judecata,nu schimba nimeni modul de plata si poti fi la acelasi nivel,functie cu cel care te-a recrutat,nu iti taie nimeni craca sa nu poti avansa.Stii cum e....cei care din pacate nu au reusit sa aiba rezultate pt ca au fost mult prea lenesi,au fost nevoiti sa plece si acum incep si carcotesc ca se plictisesc si nu au ce face.daca tot ai descris OVB de ce nu ai spus si rezultatele tale dintr-o luna,posteaza un plan al activitatii tale sa vada lumea si cat de mult munceai si bineinteles si rezultatele pe care le-ai avut.atunci vom intelege mai bine.

  RăspundețiȘtergere
 40. Dupa cum vorbesti, nu ai mai mult de 4 luni la ei si deja te-au indoctrinat destul; :))))))))

  Pe aceasta cale vreau sa va anunt ca nu mai raspund la mesajele anonime.

  Daca sustineti ca ceea ce comentati este adevarat, aveti bunul simt si dezvaluiti-va numele.

  Asa... din spatele unui monitor... suntem toti cocosi ....

  RăspundețiȘtergere
 41. Buna, am gasit si eu un anunt despre ovb si am decis sa merg sa vad despre ce este vorba. Doar ca in anunt scria ca se cauta Director de vanzari/ colaboratori birou si imediat o sa merg la al treilea seminar si inca nimeni nu ne-a spus ce post o sa ocupam. In al doilea rand, la inceput ni s-a spus ca scolarizarea este gratuita, si la al doilea seminar ne-au spus ca trebuie platit 'suportul' de pe care ni se preda. 20 de lei acum si inca trei rate pana cand se termina kompasul. Chiar sunt ingrijorata. Sa continui sau nu? doresc o parere obiectiva. Va multumesc

  RăspundețiȘtergere
 42. Buna, am sa iti dau o parere cat de obiectiva se poate.

  banuiesc ca prima data ai participat la o Informare si apoi la un asa-zis Starter... apoi au inceput niste cursuri in care nu teau invatat nimic altceva decat cum sa le prezinti lor compania in fata clientilor... vrei sa imi spui ca mai si trebuie sa platesti bani pentru asta????????????????????
  INCREDIBIL.........
  OVB nu ia bani nicaieri in lume.... mai putin in Romania, unde asa-zisii directori(BD), manageri de zona(BL) sau chiar si simplii manageri(GST) cer bani sua favoruri sexuale, asa cum se intampla la un birou din bucuresti, mai exact la cel din piata Rosetti...

  In Romania, aceast MLM incepe sa dispara...
  oricum, ca sa fiu scurt, si sa nu par subiectiv, ceea ce se intampla acolo la tine, nu e corect.
  N-au nici un drept sa iti ia bani...
  Parerea mea este sa nu, pt ca vei fi dezamagita, dar decizia iti apartine!!!!

  RăspundețiȘtergere
 43. Cat de penibile mi se par discutiile astea , acum serios vorbind , ai venit vreodata tu cu clienti noi si cu colaboratori noi si nu te-a lasat pe tine cineva sa faci mai mult ? acum sa fi tu insuti , ti-a respins cineva vreodata un client pe care l-ai facut tu sau un colaborator pe care ai incercat sa il inscrii ?
  Mi-a fost sila sa citesc tot ce scrie aici si sincer chiar imi placea de tine Cosofret , eu personal cred ca ti-ai deschis acest blog din frustrari , intoarce-te in ovb adu tu clienti si colaboratori , demonstreaza ce poti si cand cineva nu o sa te promoveze fa public si da in judecata , sau daca urasti atat de mult ovb fa la o companie rivala , nimeni nu te opreste , mult succes cu asta !

  RăspundețiȘtergere
 44. Mda.... am dat detule informatiimai sus despre cum erau franate persoanele sa avanseze asa ca....
  Cand o sa faci si tu cat am facut eu, in general, mai vb.
  Plus ca....am mai zis si o mai zic, nu mai comentez la la tot felul de anonimi.

  RăspundețiȘtergere
 45. Am sa va dau inca un exemplu despre ce inseamna OVB in adevaratul sens al cuvantului, sa vedeti CATA MINCIUNA POATE LIVRA UN COLABORATOR AL OVB-ULUI, UNDE MAI PUI SI CA ESTE "MANAGER ZONAL"..... deci, se crede semi zeu....

  Acest fragment este un mail pe care l-am primit din tara de la o domnisoara care a intrat in contact cu aceasta companie, cititi!!!!!

  "Buna! Numele meu este E**a si sunt din Tg Mures. Astazi am fost la un interviu la OVB si am cautat pe internet despre ce este vb...am dat de blog-ul tau si as vrea sa te intreb merita sa merg mai departe, sau sunt chiar vrajeli??? Mie mi-a spus managerul zonal, cel care mi-a si luat interviul k in primele 4 saptamani nu imi cere sa renunt la locul meu actual de munca si ca ma va chema kte vreo 3-4 ore dupa programul meu (si asta nu in fiekre zi) si totusi imi va da 150 de euro, in primele 4 saptamani, mai departe nu stiu, insa aceasta este perioada pt a vedea dak suntem compatibili... Merita sa incerc ??? Astept raspuns. ms mult."

  Draga E**a,

  In mod clar si evident acest domn minte. Banuiesc ca nu ti-a vorbit nimic despre contract, banuiesc ca nu ti-a spus nimic despre ce trebuie sa vinzi, banueisc ca ti-a spus ca la inceput vei urma doar niste cursuri si traininguri si ca vei afla mai multe pe parcurs...etc.

  Ei bine... sfatul meu este urmatorul!!!!!!!!

  CERE UN CONTRACT DE MUNCA, SAU DE MANDAT SI ROAGA-L PE DISTINSUL MANAGER ZONAL(SI POTI SA FACI ASTA IN PREZENTA UNUI AVOCAT, SAU SA MERGI CU ACEL CONTRACT LA UN AVOCAT) SA ITI ARATE SAU SA ITI SUBLINIEZE, UNDE SCRIE CA DOAR CU CATEVA ORE PE ZI, DE CATEVA ORI PE SAPTAMANA EL ITI VA DA TIE 150 EURO........
  Daca scrie asa ceva, legal, in acel contract, imi dau cuvantul meu de onoare ca din urmatoarea zi, vin si eu si ma inscriu la tine in echipa la OVB!!!!!!!!!!!!!

  Ceea ce ti-a facut el, se numeste "vanzare", ti-a vandut o idee distorsionata de a face cariera la ei, in scurt timp, o sa te gandesti mai mult la insigne, avansari si diplome decat la bani... poate ca o sa vi si cu bani de acasa... se practica si am vazut cazuri... dar bineinteles... asa e in afaceri, nu?

  In concluzie... cere sa ti se arate in contractul de munca unde scrie macar o chestie din ce ti-a zis el si apoi(daca nu o sa te dea afara din birou sau nu o sa inceapa sa se balbaie) vei trage tu singura concluziile!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 46. Buna!
  Am si eu o intrebare, poate imi puteti raspunde.
  Am intzeles, ca te angajeaza, ''cu carte de munca'' sau ce este cu partea asta la OVB?
  Multumesc, Andreea

  RăspundețiȘtergere
 47. BUna Andreea,

  nu exista contract de munca la OVB, acolo poti lucra doar ca si colaborator, deci este vorba de un contract de mandat.
  Sfatul meu, inainte sa semnezi, cere-l acasa sa il vada un avocat... ca sa dormi linistita pe urma :D:D:D

  RăspundețiȘtergere
 48. Ce poate face un avocat cu un astfel de contract daca l-am semnat acum ceva timp?

  RăspundețiȘtergere
 49. Buna si eu am fost in OVB pentru un an de zile si pot spune doar ca impresia care mi-a fost creata mie este aceea de nebunie dupa bani..toti cei din conducere se uita la tine si nu vad decat cum sa le aduci mai multi bani, pt k ei deja de la pozitia de manager de zona nu mai produc nimic pt simplul fapt k nu mai vor, stiu k venim noi astia mai mici si le umplem lor buzunarele.Dar ma bucur k am plecat si am putut sa o fac fara probleme, imi pare rau k la tine a fost nevoie de scandal k sa poti pleca.Intrebarea mea este ti sa intamplat ceva ca nu ai platit acei bani, chiar te-au dat in judecata si toate cele? Pt k si eu am primit si nu stiu ce sa fac...bine nu este o suma mare, dar chiar si asa vreau sa stiu la ce sa ma astept.

  RăspundețiȘtergere
 50. luna asta se implinesc 2 ani d la politele incheiate d mn knd lukram la hotii astia,oare ce sanse am sa primesc rezerva storno????

  RăspundețiȘtergere
 51. Vai! Citesc pe aici si ma minunez! :)) George are dreptate 100% in ce spune, din pacate la ora asta imi este prea lene sa dezvolt sau sa mai adaug informatii la cele aduse de el.
  Am lucrat acum ceva vreme in OVB (sunt curios daca George isi da seama cine sunt) :) nu ma feresc de nimeni, si nu-mi e firca de nimeni, asa ca sa dau un pic din casa
  Cum suna finalul analizei? "analiza dvs v-a fi evaluata de 4-5 experti financiari care vor gasi cea mai buna varianta pentru dvs" ADEVARUL?? AJUNGEAM LA BIROU, MA UITAM CU MANAGERUL MEU LA VENITURILE CLIENTULUI SI GATA "SUNA-L PESTE 2-3 ZILE CA SA CREADA CA EVALUAREA A FOST FACUTA" SI I SE OFEREA UN CONCEPT PERSONALIZAT-VRAJEALAAA!!! DE FAPT ERA UN UNIT-LINKED. Iar eu incercam "sa-l fac din vorbe" pe client sa semneze pe loc.
  Alte lucruri care sa ia fata noilor angajati; imi amintesc ca eram la un seminar la inceput, moment in care intra "bossul" si spune ceva de genul "Vreau sa-mi iau o cafea de la automat, dar automatul nu accepta decat banctone de 1leu. Eu nu am 1leu asa ca cine imi da 1leu ii dua 100ron"
  Iar dupa toata sceneta asta cand iesea din sala "trainerul" spunea "El este..." Iar noi il vedeam ca pe un Gigi Becali care isi permite sa faca arogante cu banii. Va dati seama ce impact avea asta asupra unor pusti de 18 ani sau a celor mai slabi de inger.
  Probabil ca voi mai posta aici...sau poate nu, depinde de reactiile care le voi vedea in continuare.

  Semnat A.G.

  PS. N-am niciun interes sa-l sustin pe George, chiar nu am mai discutat cu el de cand am iesit din OVB. Sper sa mai stam de vorba...

  RăspundețiȘtergere
 52. Ma gasesti mai repede pe facebook, mai nou sunt mult mai implicat in politica iar timpul e din ce in ce mai scurt... Sper sa ne mai revedem si mai depanam amintiri :D

  MA bucur ca ai fost sincer, putini din cei care mai lucreaza acolo sunt asa...

  Am de dat cateva raspunsuri:
  1. Eu nu am platit nimic din ce mi-au spus acei oameni de la firma de recuperare ca am de platit si daca ma vor da in judecata, VOI DA SI EU OVB IN JUDECATA PT CA A DIVULGAT DATELE MELE ALTOR COMPANII!!!
  2. Rezerva aia storno nu cred ca o vei mai vedea, era depusa in banca si inregistra dobanda, dar nu pentru consultanti, mai mult pentru obrazul gros al managerilor de zona.....

  RăspundețiȘtergere
 53. Va mai astept pe aici, si sper sa fiti la fel de obiectivi!!!

  RăspundețiȘtergere
 54. Hai ca sa mai scriu si eu pe aici...Cum eram invatati la seminar sa facem prezentarea firmei "Ovb are activitatii in mai toate domeniile financiare, credite, economii bla bla"
  Imi amintesc ca eram mai la inceput in ovb, si am avut un client care avea nevoie in mod expres de un credit. M-am simtit penibil cand omul mi-a spus clar ca isi doreste ca noi, OVB, sa-i gasim cel mai ieftin credit de pe piata. In schimb la 2 zile, ce credeti ca i-a oferit ovb-ul? :)) Bineinteles un "concept personalizat" :)) adica un unit linked. Clar omul nu a acceptat. Ineresant a fost ca, la un moment dat gst-ul meu m-a pus sa-l mai sun odata sa-i cer niste documente pentru un credit. Omul ala a facut rost de ele mi le-a dat, eu le-am dat mai departe, si nu stiu pe unde au ajuns si ce s-a intamplat cu ele. Cert e ca la vreo 2 saptamani a venit un tip dubios cu ele in mana si mi le-a dat inapoi sa le returnez clientului pe motivul ca "nu se incadreaza la niciun tip de credit".
  Hmm...ce sa mai scriu pe-aici? aaa da :)) Marea companie ovb...imi amintesc ca era o camera careia ii spuneau VIP, sau ceva de genu. Pai ca sa ajungi in camera aia trebua sa treci printr-un hol intunecos unde erau depozitate tot felul de materiale si pe langa WC-uri :)) Iar cand intrai in camera VIP (o camera cat debaraua mea) te intampina o ruptura in tavanul fals :)) Deci retineti camera VIP :))


  In incheiere va doresc la toti O Viata Buna! :))) cine stie cunoaste =))

  Semnat: A.G.

  PS. Hai George, nici de data asta nu ai ghicit cine sunt? :)

  RăspundețiȘtergere
 55. Pe cuvant de onoare daca mi dau seama... am cateva persoane in minte dar nu sunt sigur :)))

  In schimb... tot ceeea ce spui este perfect adevarat... si stii ce e si mai paradoxal? in omentul in care s-au largit structurile, David, Christian, etc, era bataie si pe sala aia VIP :)))) trebuia sa iti faci rezervare cu cateva ile inainte :)))
  Amintiri... sa nu mai spun ca se mai tineau traininguri si pe scara aia dezafectata de langa wc-uri :)))))))
  Asa e cand nu investesti mai nimic dar vrei profesionalism si excelenta.... din punctul meu de vedere, lucrurile nu merg asa...

  RăspundețiȘtergere
 56. Stii care e faza cea mai tare? dupa ce s-a desfiintat biroul ala de la Rosetti, una din structuri a ales sa ramana acolo si aveau birou la subsol, acolo unde aruncau fumatorii chistoacele de obicei :)))))))))))))

  RăspundețiȘtergere
 57. Sal! Am fost si eu la primul seminar, undeva intr-un imobil din Bucuresti, Piata Alba Iulia. Fiind primul seminar, partea introductiva a durat cam 1h, in care ni s-au prezentat niste filmulete cu concedii petrecute in Dubai, Turcia, Miami etc.Ni s-a mai spus ca trebuie sa participam in continuare la niste seminarii de formare, timp de o luna, si ca apoi vom fi evaluati, ca evaluarea va fi dura si ca numai cei ffff buni vor ramane in OVB. O fi adevarat, sau de fapt e acceptat oricine, cu usurinta, dar chestia cu evaluarea este asa doar de fatada ca sa dea o anumita impresie? Apoi ni s-a spus ca in 3-4 luni se poate avansa (daca indeplinesti cerintele din contract) la functia Manager de zona.

  RăspundețiȘtergere
 58. Salutareeeee!!!!!

  Credeam ca a murit biroul ala din Bucuresti.... sa inteleg ca ai fost la Informare, unde ti s-a spus ca o sa ajungi in cateva luni manager de zona....
  IMi pare rau ca iti naruiesc visele dar asa ceva este imposibil!!!!! Nici macar in planul de cariera nu este posibil asa ceva, Manager de ona, adica BL, in limbajul lor MLM, ajungi abia dupa minim 1,5 ani sau 2. Si trebuie sa ai minim 3 Manageri de Grup, adica GST, ca sa fii manager de zona.... asa ca..... daca te-au mintit in haluol asta din prma zi.... iti dai seama ce le poate pielea pe viitor :))))))))))))

  Banuiesc ca printre cei care ti-au spus toate bazaconiile astea se numara ori Luchian Gheorghita, ori Razvan Predoiu, ori Bunea Lucian, care banuiesc ca si acum il copiaza pe MIodrag Ivanov, aproape singurul om pe care il respect din tot ce inseamna OVB....

  In concluzie... fii si tu baiat destept si cere un contract de mandat, citeste-l cu atentie impreuna cu un adult matur si apoi vezi daca te bagi sau nu... E TIMPUL TAU SI TIMPUL CHIAR COSTA BANI ;) BAFTA!!!!

  RăspundețiȘtergere
 59. Salut George , Tirs Florin sunt daca iti mai amintesti de mine , am citit cam tot ce ai scris tu pe aici si mi se pare destul de interesant de altfel , eu am inceput in Noi 2009 OVB persoana de conducere fiind pe Lucian Bunea , am facut in paralel facultatea de constructii cert este ca nu am reusit sa fac bine nici facultatea nici ovb , in martie 2011 m-am lasat de tot de ovb , am facut aceasta descriere pentru toti cei care ma cunosc sau nu :) ,
  In octombrie 2011 am revenit in ovb pentru ca aveam un gol in stomac , incercasem sa fac ceva si nu reusisem , deci da m-am intors pentru a face ceva foarte mare , vad acum inca un blog facut aici cu o gramada de lucruri despre ovb(si nu as fi scris nimic daca nu era facut de tine , pentru ca te cunosc si stiu ca se poate vorbi cu tine ), vreau sa te intreb pe tine cu ce crezi tu ca ma ajuta acest blog pe mine in ovb(care vreau sa fiu GST si apoi mai departe - nu am niciun dubiu in legatura cu Lucian) ? in conditiile in care ma cunosti(sper ca mai stii)ca nu sunt genul de persoana care sa promita prostii altora , tot timpul spun EXACT ce este , nu mint cu nimic , tu vorbesti aici de un ovb de acum 2-3-4 ani , tu vorbesti aici practic de perioada in care voi erati manageri si ati stricat imaginea ovb-ului cum nu se putea mai rau , ce ar fi sa vii o data pana in birou (la structura bunea) sa vezi cum se fac conceptele acum si cum sunt tratati colaboratorii , vrei ? stii foarte bine ca la sistemul MLM se merge pe structuri , fiecare structura conduce intr-un anumit stil , nu ai cum sa schimbi asta , lucian e cel mai bun pe romania ,(blogul acesta practic e menit sa strice orice incercam noi sa construim - SI AICI MA REFER SOLID NU BATAIE DE JOC CE FACEATI VOI ATUNCI Clientii stii si tu cum se faceau in mare parte, doar noi ii invatam... ASTA TU AI SCRIS , DE ASTA PATITI LUCRURILE ASTEA CA FACEATI CLIENTI SA FIE )crezi ca a ajuns cel mai bun in conditiile in care a mintit oamenii ? hai sa iti zic altfel eu sunt cu omul acesta de cand a promovat prima oara si eram 3 oameni inclusiv el , eu am vazut exact ce a dezvoltat cum a lucrat si ce a facut(nu a mai facut greselile voastre) - aici ma refer la ultimii 2 ani , tu povestesti aici DE ULTIMII 3-4 ani NERELEVANT PERSOANELE ACELEA NU MAI EXISTA , echipa lui bunea e cea mai de succes din ovb (ca manager de zona) , cu acest blog tu ne faci noua rau , si nu doar noua , dar stii bine ca daca un om este bun , are succes in ovb si nimic nu il opreste , daca ai vrea mi-ar placea sa vii pana in birou sa vezi ACUM ce se face in biroul nostru , multumesc anticipat , daca vrei putem sa stam de vorba mai mult si pe facebook ma gasesti cu acelasi nume Florin Tirs

  P.s pentru anonimul de mai sus eu cred ca tu nu ai fost foarte atent la ce s-a vorbit , nimeni nu o sa iti zica vreodata asemenea bazaconii

  RăspundețiȘtergere
 60. Florin, imi aduc aminte de tine, ai trecut si prin seminariile mele, atunci, ai renuntat, dar era si greu sa ajungi la nivelul de atunci :), asa cum era greu si pentru lucian...

  Eu nu vorbesc despre bazaconii de acum 4 ani, desi cunosc tot...

  Eu vorbesc despre lucruri care se intampla acum, care s-au intamplat anul trecut si chiar acum un an si jumatate cand v-ati batut joc de Mihalachi, care era cel mai bun coleg al meu si cel mai bun manager...

  In conditiile de atunci, nici tu, nici lucian nu ati fi avut nici o sansa sa evoluati...

  Tot ce am expus aici, in aceasta postare, este 100% obiectiv si sunt lucruri care le-am primit chiar eu, pe mail si oamenii din fosta mea structura.
  Ce dulce o sa fie momentul in care o sa va dam noi in judecata pentru divulgarea datelor in contractul de mandat catre alte societati..... o sa fie super funny si asta o sa se intample daca mai continuati cu prostiile alea de doi lei..
  P.S. Poti transmite chestia asta si mai departe....

  Cat despre ce faceti voi acum... ai vazut si tu ce spun oamenii cu care stati de voi de vorba... BAZACONII, cum spui si tu...
  Pacat ca sunteti de atata amar de vreme in chestia asta si nu ati inteles un lucru, ce se aseamana se aduna si asa cum sunteti voi vor fi si oamenii vostrii....
  Daca voi spuneti un lucru, acelasi lucru il vor spune si ei.... Bazaconii?

  RăspundețiȘtergere
 61. George fa-ma sa inteleg mai bine , adica eu vorbesc bazaconii ? haide sa facem altfel ,ne intalnim , stam de vorba detaliat si daca tu consideri ca eu vorbesc bazaconii ai tot respectul meu si eu ma las de ovb , vrei ? ca nu are sens sa tot stam pe chat ai facebook-ul meu

  RăspundețiȘtergere
 62. Alo domnul Florin Tirs...sa fim seriosi domnule :). am fost colegi de seminar. eu am trecut tu ai mai repetet de vreo 2-3 ori seminarul. no offense dar bati campii. Vin 1-2 ori pe an aici sa ma amuz si mi ai facut dimineata mai dulce :). Ce vb tu acolo de structuri MLM de lucian valorosul bunea si de vai ce schimbari in bine au avut loc. fix in 2011...hai ma ce draq? asta e ca si cum ar face catarama safi partea 2, dar nu el, varu lui sau catarama JR! pt cine nu stie ce e safi (probabil nimeni nascut dupa 90, dati un google sa intelegeti problema asa de amuzament). mda, revenind la problema in cauza. nume nu prea are rost sa dau ca dam degeaba pt cine vrea info despre OVB. o sa zic totusi doar ca am inteles de la o amica care a nimerit fix la voi acum 1 luna (da i am recomandat sa plece rpd de la fomistii de ovb-sti spalati pe creier) ca a revenit si campionul IULIAN MOGOS. hai frate. ce naiba, pe ala dupa 1-2 saptamani il lucram pe degete. facea analize la spring time si la mec. pe bune acum...eu sincer cred ca tu vrei bani, ai nevoie de ei si iti joci rolul, adica bati campii. sper, repet sper, ca nu crezi nici macar tu ce ai scris acolo pretene, pt ca daca tu ai crede pe BUNE in ce zici, inseamna ca esti spalat rau de tot pe creier amice. asta era partea buna alu bunea :) a luat 3-4 ratzuste mai uratzele si le jongla pe degete. ok pt cei care vor sa stie despre ovb, pe bune REAL TALK acum in direct :). 90% din ce auziti acolo sunt minciuni crunte. contractul e plin de clauze abuzive si ilegale! nici secretara nu au ca pe diana au dat-o afara recent...(asta asa ca nu stim noi ce e in 2011 in ovb florine), au un sediu de zici ca e video-chat ascuns. NU AU O RECLAMA la parter sau undeva sa vezi ca e vreo firma in blocul/locatia respectiva. de storno ai de p*** mea ce bataie de joc e pe subiectul asta STORNO. ati pastrat brelocul, cum frate? PROFESIONISTI bajeti jos palaria. adica te pun sa faci cu tata sau mama sau sora pt un breloc de plastic...asa motivatie si "motiv" de agatzare in sistem. toti oamenii valorosi au plecat de acolo. e un moment foarte prost sa te angajezi in acest domeniu CHIAR DACA AR FI OK OVB ceea ce nu e cazu oricum deci double trouble. minciuni gogonate legate de "planul de cariera". fara sa jignesc pe nimeni dar angajati oameni tot mai urati, se stie ca in sistemul financiar e important sa fie oameni cu imagine buna. eu unul nu as semna cu un TROLL. dar voi luati toti disperatii. celebrul calculator de pe vremea mea si alu george care ajungea la 50 de oameni...mai e acolo ? sau ati facut laptop cadou la toti FT3 macar? conceptele nu exista, sa lasam paginile printate frumos, color, schemele aka VANZAREA, argumentele si blabla alte tehnici de manipulare PARSIVA a clientilor. sunt aceleasi produse, aceleasi conditii, dar mai putini bani pe piata si mai putini oameni dispusi sa vina la voi pt ca da DUPA 3-4 ANI DE CONTINUA FACERE A RAHATULUI PRAF S-A MAI GINIT LUMEA FLORINE. mda, mai intru la primavara de martzisor sa ma mai distrez 15 minute. altfel scriu iar un ROMAN.

  CONCLUZIE O BRIGADA DE MAFIOTI SI COPII DESCULTZI!

  saracii la ovb sunt platiti cu ii plateste si SHIMAN pe baietii de la SPORTUL STUDENTESC, la PASTELE CAILOR...o DA :) m-am distrat, in primul meu post (asta e al 2 lea), am fost mai diplomat dar pe bune PREA MULTE MINCIUNI nu punem chiar toti botu la cardeala OVB!

  RăspundețiȘtergere
 63. aaah inca ceva florine, blogul asta, cu tot ce este pe el, scris de george sau de altii prin commenturi, crezi ca afecteaza imaginea OVB, te inseli amarnic. E DEJA PILAF! e doar un semnal de alarma pt cei tineri si cruzi 18-22 ani. atat. si sincer i am zis lui george de cateva ori, coaie "daca stau si fac eu un blog despre OVB, o sa planga toti". mai concret, aici este un CONTINUT DECENT, este doar o mica parte despre porcariile facute prin OVB. as putea spune ca este FAIR PLAY fatza de voi si inca mai puteti sa prostiti cativa omuleti pe la informari si seminarii (MOGOS LOL). dar daca unele porcarii care apar aici le repetati si in practica voi, OMU CE SA INTELEAGA ?! sincer nu vrei sa ma provoci sa zic tot ce stiu ca vine direct fiscu peste voi. bun, sarbatori fericite si acum pe bune, erai cel mai ok din echipa lui bunea, restu erau 100% teleghidati, tu doar 80%...PLEACA si lasa prostiile numai esti anu 1 de facultate sa pierzi vremea cu bunea si OVB...

  PS sa nu imi zici ca aveti toate contractele de munca inregistrate la ANAF ca fac cinste! dau de baut! sau platesc eu contributia la asigurarile sociale de sanatate pt toti din structura bunea! cu ce punch line am terminat :D

  RăspundețiȘtergere
 64. eu siam ca OVB Romania sau Ivanov au inregistrat 0 contracte la ANAF.... foarte legal... margeti la OVB ca e totul legal, noi astia care mai respectam si legile suntem niste fraieri, este?

  RăspundețiȘtergere
 65. Buna ziua,

  Citesc de ceva timp tot ce se scrie aici si sunt din ce in ce mai iritat de tot ce se intampla la OVB Allfinanz.

  Vreau sa spun doar cateva lucruri care m-au socat din ceea ce cunosc eu legat de OVB.

  Este o sinucidere curata sa vinzi in 2010-2011 in plina criza financiara asigurari de viata unit linked (indiferent ca sunt de la Generali, Allianz sau Eureko), orice statistica v-ar arata ca fix astea care tot incercati voi sa le vindeti fix alea au picat in cap in 2010-2011 (scadere de 90%).

  Eu va vad ca pe o masa de manevra gata de dus la taiere, ca pe niste foarte buni luptatori de ninja (care sunteti buni intre voi) ajunsi sa fie pusi fata in fata cu niste tancuri germane.

  0 sansa, este un sistem in care rotesti in gol, iti bati joc de sperantele unor oameni care pe criza asta au nevoie de un salariu fix si nu de povesti.

  Cunosc oameni atat de indocrinati incat au fost in stare sa nu aibe ce manca (aici vorbesc de GST-Manageri de grup), sa nu mai aibe bani de chirie, sa nu mai aibe nimic, si care totusi au sperat si au tras ca niste eroi intr-o lupta gata pierduta pana au cazut mult sub pamant.

  Cunosc oameni de aproape 30 de ani care erau in stare sa cerseasca de la parinti (ambii pensionari amarati) cateva sute de lei ca sa aibe cu ce-si plati chiria biroului si telefonul de lucru.

  Cunosc directori de agentie din Austria care au facut structurari imorale si ilegale, prin santaj si amenintari. Manageri care si-au pierdut intreaga structura pentru ca cineva a facut sex cu altcineva de nivel inalt (LD) si niste oameni complet nevinovati au avut de suferit si sufera si acum.

  Cunosc acele contracte complet ilegale si imorale, acte care eram dresati sa ii obligam sa le semneze pe loc ca nu cumva sa le duca acasa sa vada ce bazaconii sunt scrise in ele.

  Cunosc cum toti indienii mici sunt dresati sa traga ca nebunii pentru a incepe de la 1,5 euro pe unitate, a creste la 2,5 si la 3,5 si cam atat, in timp ce diferenta pana la 6 o luau altii IAR DIFERENTA DE LA 6 LA 10 O IA OVB.

  PENTRU FIECARE UNITATE, PENTRU CARE TU CA SI FT2 LUAI 2,5 EURO, OVB-UL CARE NU ITI DADEA CU ADEVARAT NIMIC LUA 4 EURO.

  Cunosc niste lideri romani si straini (austrieci si germani) care stiau sa stoarca din tine tot ce e mai bun si care atunci cand erai stors te aruncau la gunoi ca pe ultimul om. Oameni care au castigat de pe productia ta mii si mii de euro si care la final iti cer partea ta de chirie chiar daca stiu foarte bine si clar ca nu mai ai bani nici de mancare.Oameni care ziceau ca sunt prietenii tai si care acum te cauta sa le dai inapoi orice cheltuiala pe care ei au facut-o cu echipa ta, uitand ca de fapt au castigat o gramada de bani de pe tine prin diferentele de comision de la 3,5 pana la 6. Oameni cu zeci si sute de mii de euro in cont care iti iau si ultimul leu desi pozeaza in prieten.

  Cunosc cum eram dresati sa alegem mereu programul care aducea OVB-ului cele mai mari avantaje si nu care aduceau clientului cele mai mari avantaje.

  Cunosc mult mai multe lucruri, am contractele, am datele din interior si am fost indeajuns de sus ca sa stiu multe.

  Dumnezeu sa va fereasca sa spun tot.

  Lucrurile ce le-am scris vin din interiorul structurii Mio Ivanov dar am informatii si din alte structuri care indica aceleasi lucruri.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ca sa nu mai spun ca ti se vinde un sistem MLM piramidal in care plata este calculata in euro, dar apoi cand primesti comisioanele (nu exista salariu) te trezesti cu 25% mai putini bani, pentru ca cursul lor de euro este la 3,2 lei/euro, cand de vreo 3-4 ani nu mai e acolo cursul real. O alta minciuna si poveste made by OVB

   Ștergere
 66. Super informatii , o sa postez data viitoare cand o sa fiu promovat la manager de grup - 1 aprilie 2012 , pana atunci va urez succes in orice faceti voi

  Tirs Florin

  RăspundețiȘtergere
 67. Am si eu o intrebare:aceasta societate acorda si imprumuturi:sau acest Lucian Bunea mai lucreaza si pentru altcineva?L-am cunoscut de la niste prieteni si spune ca lucreaza pentru o societate suedeza care acorda credite in conditii avantajoase.......Astept un raspuns.Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 68. OVB nu acorda nici credite, nici nimic, este doar o societate de brokeraj in domeniul asigurarilor, in vest am inteles ca acorda mai multe servicii, in Romania nu cred, din informatiile mele este exclus, doar ca anumiti clienti pot fi redirectionati catre alte societati care ar putea oferi si imprumuturi, comisioanele fiind probabil impartite intre consultanti, mai mult ca sigur, dar... mai bine las pe altcineva sa explice.

  Asta e parerea mea, nu cred ca OVB ofera asa ceva.

  RăspundețiȘtergere
 69. Acesta este un comentariu de la un user anonim, pe care am incercat toata ziua sa il public, mie nu prea imi merge blogul asa cum ar trebui, asa ca am incercat sa il copiez si sa il public eu. Sper sa apara si cel original.  Sunteti niste cacati cu ochi aia sunteti si faceti bani de pe urma averii altora, cum crezi ca faci banii aia usor. Crezi ca e asa usor sa faci bani in general? Trebuie sa iti bati capul. Doar daca ii furi de la altii e usor. Eu am pierdut 2400 lei din cauza voastra idiotilor si doar atat pentru ca mi-am dat seama la timp si am avitat sa pierd mai mult. Spor la furat si numai bine!

  RăspundețiȘtergere
 70. Primesc un tel de la OVB in urma raspunsului la un job vacant pt Network Marketing la firma X, nu era precizata firma. La tel imi spune cum se numeste firma dar nu-mi spune cu ce se ocupa. Cer o adresa de site, mi se spune ca site-ul este in constructie. Ajung la adresa. Vad pe usa blocului sigla OVB la nr apartamentului 13, intru repede pe net de pe tel si vad site-ul OVB, imediat mi-am dat seama ca am fost mintit, cu ce motiv nu stiam apoi am mers la interviu. Imediat ce mi-am dat seama ca am fost mintit am stiut ca ceva nu este in regula. Am mai avut de a face si cu alte companii de genul: fosta AIG actuala Allico si cu cei de la kunden-broker dar macar astia iti zic verde in fata ce trebuie sa faci, nu se ascund dupa degetul mic. Azi 13 ianuarie sunt chemat la seminarii si asta dupa ce mi-au spus ca au facut o selectie riguroasa in urma interviurilor, ei spun ca sunt omul potrivit :) . Ce ziceti? sa merg la seminarii? Asta e in Cluj pe str. Observatorului nr 90 ap 13. Vineri 13 ap 13 :)) Cam suna a ghinion desi nu sunt superstitios :P

  RăspundețiȘtergere
 71. Nu te du, e teapa, citeste si in EVZ un articol despre niste firme similare cu ce face OVB-ul.

  RăspundețiȘtergere
 72. Da....te-au invitat la INformare, asa se numeste prima intalnire cu agentii sau colaboratorii.
  La Informare vor spune ca au ales doar pe cei mai buni, in realitate, rar se face o selectie, pentru ca rar se tine cont de asa ceva, ideea e sa vina cat mai multi, pentru ca fiecare om care le intra pe usa, este privit ca un client, sau ca un om care are familie, prieteni, colegi, rude, in final oameni cu care te vor pune sa faci analize, sa vinzi asigurari, adica sa le aduci clienti si baza de date, apoi...poti sa pleci...

  Tu alegi daca te duci sau nu!!!

  RăspundețiȘtergere
 73. Exact acum lucrez la o noua postare inc are voi dezvalui toate metodele lor de lucru, tot!!!!!!!

  Asta pentru ca mi-au atacat blogul :D:D:D
  Abia astept sa le vad atunci fetele :)))))))))))

  Voi dezvalui stategia lor, pas cu pas, convorbirile pentru interviu, pentru informare, de dupa starter, de cariera, tot!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 74. 100 de interviuri, 30 de fraieri, 20 chiar vin, 10 mai sunt si dupa o saptamana, 5 chiar pun botul si isi fac asigurari mintiti ca ii ajuta in cariera, si cam 1 chiar e atat de fraier incat ajunge dupa o luna sa isi streseze toti prietenii/vecinii sa intre si ei in OVB, ca doar e un sistem piramidal.

  Si luna viitoare o iau ei din nou, mereu din nou, ca doar lumea e plina de prosti si naivi (o sa vezi ca media de varsta e undeva la 20 de ani si ca studiile rareori sunt superioare si niciodata nu in domeniul financiar).

  Asa functioneaza sistemul OVB de la cluj

  RăspundețiȘtergere
 75. http://george-cosofret.blogspot.com/2012/01/dezvaluirea-strategiei-ovb.html

  Titlul postarii cred ca spune tot!!!!!!

  Am facut public aproape tot!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 76. Nu m-am dus la seminar. In Romania putini oameni castiga din asigurari, nivelul de trai este la pamant, pur si simplu nu sunt bani si pt asigurari. Si aviz pt cei care vor sa lucreze in asigurari, incercati pe la companii consacrate in domeniu, orice companie de genul face angajari, nu mergeti pe la toti brokerii care nu sunt in stare sa aiba un produs/serviciu propriu, astia vor numai sa ciupeasca si ei bani in urma unor servicii care din punctul meu de vedere sunt inutile. Vrei sa-ti faci o asigurare? mergi direct la firma care detine produsul (serviciul) respectiv, mergi direct la sursa. Ei spun ca sunt acolo ca sa caute cel mai bun produs pt tine, nu cred ca daca vrei sa-ti faci o asigurare e greu sa mergi pe la 2-3 companii de asigurari si apoi sa vezi ce produs ti se potriveste cel mai bine. Brokerii de asigurari sunt ca niste catei maidanezi, mici si infometati care se perinda pe langa cate un caine de rasa, poate poate ii ramane si lui un os.
  Toate cele bune

  RăspundețiȘtergere
 77. Ca sa vedeti si voi ce PENIBILI SUNT ASTIA DE LA OVB si cat de speriati sunt de ceea ce se scrie pe BLOGURI si pe FORUMURI despre ei, cititi si voi ce mail au trimis ieri catre toti colaboratorii lor din toate structurile din tara!!!!!!!!!!

  "Dragi colaboratori,

  Incepand de azi va rugam nu mai accesati site-urile cu continut negativ despre OVB (pentru a nu creste importanta lor in cautarile Google).

  Pentru a creste importanta stirilor pozitive despre OVB in cautarile Google, va rugam sa accesati zilnic link-urile de mai jos (acest lucru trebuie realizat pe o durata minima de trei luni):

  www.ovb.ro
  www.ovb.de
  www.ovb.ag"

  Ce altceva mai penibil puteau sa faca???????????

  Mai am o intrebare retorica, oare ce sentiment de incredere si siguranta ar putea sa ii treaca prin cap unui colaborator daca ar primi un astfel de mail de la conducerea centrala a companiei in care lucreaza?????? :)))))))))))

  RăspundețiȘtergere
 78. OVB-ul functioneaza ca un imperiu in expansiune, mereu in cautare de resurse noi (fraieri de clienti si fraieri de colaboratori) pentru ca in momentul in care nu se mai exista rulajul asta, totul se prabuseste ca si un castel de carti de joc, la fel se prabusesc si banii bagati in tot felul de asigurari nerentabile si la fel se prabusesc si comisioanele grase ale sefilor si a agentilor. Asta e si motivul in care daca mergi la ei o sa vezi 90% chestii de motivare si max 10% chestii tehnice. Doar cu povesti nu vei putea trai.

  E bine ca pe prima pagina sunt 3-4 site-uri unde cine e pe cale sa cada in plasa se poate feri.

  Respect ce faci aici!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. M-ati ajutat sa iau decizia de a nu ma "angaja" la ei.
   Multumesc.

   Ștergere
 79. Multumesc pentru comentariul anterior, iar pentru ultimul, ce pot sa spun, placerea este de partea mea cat si a celor care ma sprijina sa public tot mai multe date din interiorul acestei companii.
  Mult succes in viata reala!!!

  RăspundețiȘtergere
 80. George Cosofret esti penibil. Frustrat si penibil. Pacat ca experientele tale de ratat vor influenta si alti oameni.

  RăspundețiȘtergere
 81. Eiii, ma bucur ca ti-am atras si tie atentia!!!!
  Era un cod de bun simt, cu jignirile pe acest blog, dar... e clar ca faci parte dintre cei care inca mai activeaza la OVB si oricum, nu e prima data cand ma jignesti, asa ca... e problema ta.

  Totusi, daca "experientele mele de rahat" au influentat mai multi oameni decat puteti voi INDOCTRINA, oare asta nu inseamna ca sunt mai bun ca voi??? sau ca sunteti, daca nu pe cale de dispartitie, macar pe marginea prapastiei?
  :))))))))))

  Stiti ce imi place? Ca nu aveti ce face, ADEVARUL IESE MEREU LA SUPRAFATA SI CA ASTA VA OFTICA, ASTA IMI PALCE!!!!

  O zi placuta si tie!!!

  P.S. Data viitoare, fii barbat! Si semneaza-ti comentariul ;)

  RăspundețiȘtergere
 82. Salut George,

  Tirs Florin sunt,dupa cum ti-am promis nu o sa mai postez nimic pana pe 1 aprilie cand o sa fiu promovat la manager,ei bine,nu am vrut sa crezi ca e vreo pacaleala drept urmare am postat azi,pe 5

  Vreau sa precizez ca am promovat cu bine,cu multa munca si perseverenta,au fost momente grele dar le-am depasit.

  Sunt multi oameni ce isi spun parerea despre ovb,un lucru pot sa va spun eu sigur 100%
  daca muncesti si esti perseverent nimeni si nimic nu iti va sta in cale;restul sunt pareri ale unor oameni in cunostinta de cauza sau nu.
  Cat despre tine,nu pot decat sa iti urez succes, nu stiu daca tii acest forum doar ca sa faci vizite pe blogul tau sau chiar sa "iti spui parerea sincera"
  Oricare din ele ar fi iti urez mult succes in orice faci tu,si sa reusesti in orice iti propui
  In special cu compusul pentru ca am citit cateva poezii foarte dragute cand le mai postezi uneori pe facebook,
  In legatura cu acet blog,ti-am urmat sfatul pe care mi l-ai dat pe facebook,
  "Daca un amarat de blog o sa opreasca o companie multinationala inseamna ca problema nu este la blog" si trebuie sa recunosc:ai 100% dreptate

  Legat de ovb,nu oricine poate sa lucreze la ovb si chiar sa fie profitabil pentru ei,ma refer ca bani,cat despre dezvoltare personala cred,chiar si tu,care esti impotriva ovb,poti spune fara ezitare ca este probabil jobul care te dezvolta cel mai mult(pe unii in bine pe altii in rau,cert e ca te dezvolta),un lucru e sigur, fiecare om trebuie sa aiba ochi sa vada cine il conduce,caci recunosc peste tot exista oameni buni si mai putin buni,asta nu e doar in ovb.
  Singurul sfat al meu pentru tine si pentru oricine citeste acest comentariu,

  Fiecare persoana are dreptul la o opinie,abia dupa ce vezi cu ochii tai ceva doar atunci poti zice daca este sau nu bun si daca este sau nu pentru tine

  Astea fiind zise,va doresc toate cele bune!

  RăspundețiȘtergere
 83. la un singur lucru e bun articolul asta de pe blog: sa-i faca pe cei creduli si usor influentabili sa se lase de OVB, astfel incat doar cei cu un caracter puternic sa ramana in firma si sa le mearga bine :)))

  RăspundețiȘtergere
 84. Ana, dupa cum gandesti, e clar ca nu stii din macar 5% din ce se intampla in compania aia. Daca angrenata in chestia asta si crezi ca o sa te imbogatesti peste noapte facand Unit Linked-uri, din partea mea nu ai decat sa speri in continuare. Dar o sa vina si ziua aia in care o sa te saturi sa mai inghiti prostiile alea manipulatoare, o sa tragi linie si o sa vezi ca mai mult ai pierdut bani decat sa castigi si poate cel mai trist, ca ai ajuns sa iti pierzi si cea mai mare parte din prieteni.
  Colegi de-ai mei dragi au trecut prin asa ceva, si si-au impartasit mai sus experientele si crede-ma, erau oameni mai buni decat orice ai gasit tu acum in OVB!!!!!!
  Asa ca... lasa vrajeala, sincer, si nu te mai minti singura!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 85. cred ca e foarte clar tuturor celor care citesc articolul si comentariile tale ca tu ai un "cui", ceva personal, impotriva OVB-ului. esti plin de ranchiuna, nu dai argumente sau cand ti se pare ca dai ele sunt subtiri si nu rezista unei analize atente, bati moneda pe idei de genul "las' ca o sa vezi tu ce-o sa patesti"... ok, eu abia astept sa vad ce-o sa mi se intample in OVB. deocamdata pot sa-ti spun ca am castigat sute bune de RON, nu am cheltuit decat cativa lei pe bilete de autobuz, prietenii nu mi i-am pierdut ci dimpotriva, sunt bucurosi ca au contracte de asigurare pentru ca au inteles utilitatea lor... iar in ce priveste "bau-bau"-ul asta de UnitLinked pe care il tot scoti in fata in orice comentariu, explica-mi si mie ce te sperie la el? mie mi se pare ceva foarte bun. si nu numai mie :) iar apropo de "vrajeala", analizeaza bine barna din ochii tai inainte de a vedea paiul din ochii altora :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 90% din contractele astea ajung sa se storneze in primii 2 ani astfel incat clientii tai vor pierde toti banii, doar ca asta tu nu ai de unde sa stii, esti inca in primele luni la ovb

   Ștergere
  2. Perfect adevarat Anonim!!! Nu stiu cine esti, dar se vede ca ai trecut de cel putin primul an la OVB

   Ștergere
 86. @ Ana, in primul rand, nu ai citit tot ce am scris eu aici despre ovb, ma refer la blog. Citeste despre dezvaluirea strategiei OVB si o sa vezi in ce hal esti manipulata.

  Si in al doilea rand, ti-am zis inca de acum cateva zile, se vede prea tare de la o posta cat de tare te-au manipulat, e clar ca nu ai mai mult de 2-3 luni de cand stai pe langa astia. Eu am performat mai mult de 2 ani acolo, si am vazut foarte multe rahaturi cu ochii mei.
  Daca era asa frumos, nu crezi ca ar fi fost mare inghesuiala acolo? sau tu chiar crezi in rahatul ala ca nu toti sunt indeajuns de buni ca sa ramana in OVB?? :)))))))))))))))

  Punem pariu ca nu ai mai mult de 23 de ani? de fapt, ce zic eu, primul an de facultate?
  Zic asta pentru ca de obicei tinta lor de recrutare sunt tinerii sub 25 de ani, pentru ca sunt creduli si naivi....

  Imi pare rau pentru tine daca nu reusesti sa ramai obiectiva, NU IN LEGATURA CU MINE, CI CU TINE INSUTI!!!!
  DESCHIDE OCHII!!!!!!
  GANDESTE-TE NUMAI CAT CASTIGA ASTIA DE PE URMA TA, FARA SA FACA NIMIC....

  si inca ceva, mi s-a parut jenanta faza cu "am castigat deja cateva sute de Ron" :))))))))))

  si eu, 1000 de euro in a doua saptamana, dar stii cat am vazut din ei? 1200 lei....
  SUPER OVB!!!!!!!!!!!!

  Esti inca destul de mica, peste cativa ani, si dupa o experienta negativa ca asta de la OVB, o sa vezi viata cu alti ochi si o sa iti pese mai mult de buzunarele tale decat de ale unor straini care te sclavesc sa le umplii lor buzunarele.

  Seara frumoasa!!!

  RăspundețiȘtergere
 87. intr-o privinta ai dreptate, sunt la ei de o luna si am castigat banii astia.. ai facut 1000 de euro probabil ca valoare a contractelor.. te inseli daca ai impresia ca ti se cuveneau tie... mai vorbim peste 2 ani :)))) tu vei ramane in continuare la blogul tau, unde sa-ti versi nemultumirile si teoriile conspirative, iar eu voi fi printre cei care se bucura de viata datorita veniturilor din OVB ;) ai grija de tine, sa nu aluneci pe panta celor care vorbesc singuri pe strada..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. esti ft1-2-3 si castigi undeva intre 1,5 si 3 euro pe unitate (cu mentiunea ca euro ala iti va fi platit doar un procent din el 60% si la un curs de 3,2 lei), in timp ce diferenta intre 1,5 euro si 10 euro o iau altii
   Altii castiga de 6 ori si ceva mai mult decat tine, pe munca ta. Orice firma de asigurari iti da mai multi bani decat atata

   Ștergere
 88. Stai linistita...la fel de naiv eram si eu la incept, si nu vreau sa te jignesc cu nimic. Dar o sa te maturizezi si o sa deschizi ochii pana la urma, mi-ar placea sa reusesti sa ajungi macar GST, ca sa iei parte la anumite intalniri si sa vezi cu ochii tai in ce hal vei ajunge sa fi pusa sa iti maniipulezi oamenii... Succes!!!!

  RăspundețiȘtergere
 89. Foarte mult am cautat dupa @opinii@ despre OVB... chiar si in limba maghiara. Si nu prea gasesc. Ma bucur foarte mult ca te-am gasit pe tine si descrii detaliat porcariile de la OVB. Eu in 2008 m-am implicat in OVB dupa 5 luni de cautare dupa un loc de munca fiindca am fost nou la Tg. Mures. Dupa trimiterea CV-ului meu la adresa din anuntul aparut in ziar stil "cautam directori" :D, m-a sunat chiar DIRECTORUL. Eu inainte m-am interesat pe net si din greseala pe pagina lor web in loc de ALLFINANZ ROMANIA am citi ALIANT ROMANIA si am crezut ca e vorba de B. Tiriac. La convorbirea telefonica am spus clar ca nu vreu sa lucrez cu ASIGURARI!!! Directorul a MINTIT prima data in cariera me si mi-a zis ca NU ESTE VORBA DE NICI UN FEL DE ASIGURARE, ESTE VORBA DE UN JOB IN SECTORUL BANCAR!!!
  Ok. M-am dus la interviu. A fost impresionant, am ascultat 2,5 ore minciuni, adica am mancat momeala. Dupa asta au inceput asa zise "cursuri", unde am fost tratati si spalati mental. A doua minciuna a fost ca OVB nicicum nu este MLM, deai am spus clar ca in cazul in care este MLM, nu sunt interesat de "job"!
  Am facut naveta de la 160km 2 luni 2 ori pe saptamana, apoi naveta de 50 km zilnic timp de 6 luni! Am fost la 2 "intalniri/instruiri" la CLUJ, normal pe banii mei.
  N-am ajuns GST ca mi-am dat seama la timp ca toate vorbele is minciuni si vrajeli. Mi-am dat seama ca "decoratiunile" din biroul directorului nu sunt din intamplare (face parte din momeala), intalnirile la Cluj cu regele (dl.David Kossldorfer) + aratarea fituicelor de salar de 60 milioane cu proiector sunt momeli!!!
  Pacatul e ca nu mi-am dat seama 3 luni de zile deloc ca voi vinde DOAR EXCLUSIV asigurari. Directorul Achim Razoare de la Tg. Mures, m-a asigurat de fiecare data ca "oferta noatra" totdeauna este personalizata exact pentru clientul respectiv!!! Intr-o zi frumoasa la Cluj am auzit prima data ca asigurarea vanduta este aceea asigurare pentru care firma de asigurare "ne" plateste mai mult. In cazul meu a fost Generali, apoi inainte sa las OVB-ul, dupa intalnirea din Cluj acesta sa transformat din senine Generali la EUREKO. Dupa 3 ani tota ma enerveaza ca au batut joc de noi... si ne-au mintit, ne-au tratat cu niste "viziuni"...
  Cum am scapat? Am avuit noroc ca nu am fost la finante cu "contractul" si din acest motiv nu mi-au putut vira comisioanele... asa am scapat fara probleme.
  Poate ca OVB nu este un lucru rau, dar cine la copilarie a fost crescut in asa fel ca respinge minciuna, jaful si necorectitudinea, n-are ce cauta la OVB! Eu asa am fost crescut si pornit de acasa de parinti. Nu am acceptat niciodata si nici in viitor n-o sa accept lucruri cu care zilnic TE INTALNESTI la OVB!
  Adio OVB, sper sa deie faliment cat de repede!

  RăspundețiȘtergere
 90. salut!am citit cu mare interes ce s a discutat in cadrul blogului pe aceasta tema si pe aceasta cale tin sa multumesc celor care si au impartasit experientele.

  RăspundețiȘtergere
 91. INFORMATII UTILE pentru cei care vb fara sa fi trecut prin OVB:

  urmatoarele persoane : numiti Directori generali

  POPA IOAN DORIN
  SCHAWALLER Bernhard
  REINHARDT Torsten
  DASTL SASCHA
  KNEIDINGER MARIO
  PALES Jan
  TAMAS JOSIF
  TOGYER Laszlo

  sunt doar SUGATIVE - sunt pe ultimul nivel de comisionare - iau cam 40 % din venituri si nu fac nici un contract de asigurare sau derivate - doar iau comision din echipa de fraieri

  2. Director regional numitii RD - alta treapta de sugative care nu fac decat sa ia comisioane de pe urma celorlalti - fara sa intermedieze personal un contract

  MOLDOVAN ENEA
  STEIMER WALDEMAR
  KOESSLDORFER David
  HAGARA Vladimir

  - urmatoarea treapta de sugative

  3. Director de agentie - alta treapta de sugative care nu fac decat sa ia comisioane de pe urma celorlalti fara sa intermedieze personal un contract

  VOIVOD CRISTIAN VICTOR
  RAZOARE ACHIM
  HOBIGER MONIKA
  KLEININGER ARTHUR
  RUSU RODICA
  REISCHER Uwe
  ZAMFIR LAURENTIU TIBERIU
  KOCH Christian
  WUEST LUKAS

  Urmeaza Manager de zona - la fel

  RăspundețiȘtergere
 92. Hai ca nu e asa vechi ultimul reply, are "doar" 2 ani, merita sa-l dezgropam.

  Am fost si eu la OVB, in Bucuresti, cand a fost nebunia cu pensiile private pe la sfarsitul anului 2007. Nu stiu cati din cei care au comentat aici au fost la momentul acela la OVB, insa a fost o perioada frumoasa. Am invatat mai bine cat de diferit este domeniul acesta al asigurarilor fata de alte domenii de activitate, am vazut cat de diferiti sunt oamenii care se invart in acest domeniu fata de cei din alte domenii. De la inceput am simtit ca nu este de mine acolo, si am stat cat a fost "nebunia" cu pensiile obligatorii. Cine a fost mai descurcaret a facut ceva bani atunci. Sa revenim, OVB-ul e ca un drog, daca nu stii sa il refuzi sau sa te opresti cand trebuie, te prinde. E dulce, e interesant, iti umfla ego-ul, iti da "aripi" (ca redbull), insa nu iti ofera nimic concret, de viitor, ceva de baza. Si asta nu e vina lor, nici nu stiu cine exact este de vina. Este de vina sistemul gen "cu cat vinzi mai mult cu atat mai bine", sunt de vina oamenii care in goana de a-si atinge telul (cat mai multe contracte) spun vrute si nevrute "clientului". Sunt de vina cei care fac "angajarile" ca nu fac o selectie sanatoasa, a oamenilor pregatiti si apti moral (oare e un criteriu dorit asta?) ?

  Spun asta pentru ca am fost la mai multe societati de asigurari, mici si mari:
  - GRAWE (tin minte si acum cand am fost prima data cum mi s-a prezentat firma, cat de serioasa, cat de bune sunt comisioanele, cum poti avea, bani masina, telefon, casa si nevasta, erai om realizat ce mai); tot aici de la prima sedinta, am fost la prezentarea mai multi juniori, iar intr-o pauza unul dintre ei si-a scos telefonul, a sunat un amic si a si "incheiat" prima afacere; profesionist domne, nu gluma, l-a convins instant;
  - ING - acelasi bullshit
  - AIG

  De la GRAWE, AIG si ING, tot ce am "invatat" este ca in "lumea asigurarilor" toti sunt parsivi, si ca sa ai succes trebuie sa stii sa vinzi omului produse (atentie, sa vinzi, nu sa-l consiliezi, si sa alegeti impreuna ce este mai bun pentru el)

  Comparati cu acestia de la OVB am invatat in plus ca mai conteaza si sarmul. Dar cel mai important lucru care l-am invatat sunt cateva principii de baza:
  - inainte sa consumi trebuie sa economisesti (acest principiu nu l-am vazut mentionat la companiile de mai sus)
  - fara o disciplina financiara, fara o analiza buna a lucrurilor pe care vrei sa le faci in viitorul apropiat si a lucrurilor care vrei sa le faci in viitorul indepartat, e foarte posibil sa te incurci in itele financiare, sa te afunzi in credite, sau sa traiesti toata viata dator
  - am mai invatat ca daca gandesti asa, trebuie sa te gandesti de pe acum la batranetea ta, la viitorul copiilor tai, si sa incerci sa economisesti pentru toate astea

  Poate nu au inteles toti asta din "lectiile predate" la OVB, insa eu cu asta am ramas, si am mai ramas cu o simpatie pentru domnul "Suuuuuuper" (si cu thumbs up) aka Mio Ivanov.

  RăspundețiȘtergere
 93. Salut ,

  am citit toate comentariile , nu am lucrat in OVB ci urma sa ma angajez .
  Ce nu inteleg , este ca in urma cu 2 luni am fost contactat de o domnisoara draguta , chiar frumusica pot sa spun ...din mediul virtual , un oarecare site de socializare !
  Domnisoara , foarte volubila , m-a intrebat daca am job si daca as vrea sa ma angajez intr-o companie mare de asigurari ?!
  Am zis da si am trimis un CV . In urma CV trimis , am fost chemat la un interviu cu un anume domn Otelea .., de aici incep nedumeririle mele :
  1. adresa biroului pentru interviu , nu apare nicaieri ( orice punct de lucru , il gasesti ca informatie )
  2. ora stabilita pentru intalnire , decalata cu 40 minute ( in mod normal exista secretara care te anunta de intarziere si te intreaba daca esti de acord )
  3. discutia a durat 1.30 ore , am discutat vrute si nevrute , mai putin subiectul pentru care venisem ...OVB
  4. a ramas ca voi fi sunat !!!
  5. am fost sunat acum 3 zile , dupa 2 luni ...la genul " Incepem munca ? am fost in concediu , si dvs la fel ...va astept ..in data de , la ora x sa discutam "

  Sincer , nu sunt un disperat dupa un job , am invatat de-a lungul timpului sa pun accent pe politete , bun simt ...daca tu OVB sau cine esti ...ma tratezi asa , crezi ca eu vin la interviul tau ??? Niciodata

  Am cautat informatii despre acest OVB , nu am gasit mare lucru ..eram curios ce cota de piata are in Romania ?? inca o mare teapa adresata romanilor !!

  Trist !! Dar ne meritam soarta , acceptam toate cacaturile cu nume pompoase si cu iz de basini ...care se vor a fi din Europa !!!

  RăspundețiȘtergere
 94. Hei, voi astia care aveti numai gânduri negative, nu numai despre OVB, ci si pentru restul, adica sunteti niste frustrati care nu vreti sa munciti si vedeti numai posturi de conducere. Voi stiti ce inseamna sa fii manager? Nici nu va dati seama cu ce se mananca!...Doar ati terminat liceul, daca l-ati terminat, si vreti doar joburi unde sa munciti cat mai putin, daca se poate sa munciti de acasa, sa vi se dea telefon, laptop si masina la dispozitie si bineinteles si salariu mare, dar voi nici macar nu stiti cum se scrie gramatical si corect limba romana...Si mai aveti si tupeul sa mai comentati ceva.Vai de capul vostru! Cei care au scris aici cate ceva sunt sigura ca au fost doar cei care au incercat sa fie consultanti si când au vazut ca e greu si nu sunt in stare de postul ce li s-a oferit au fugit, ca niste lasi, ca nu au facut fata!

  RăspundețiȘtergere
 95. Salut George!

  Imi poti spune ceva despre Dorin Popa ( Tg. Mures ). Isi zice Director General. Cum functioneaza, SRL, franchiza ? Vrea sa se extinda / dezvolte in Bucuresti

  Merci!

  RăspundețiȘtergere
 96. Fugiti de OVB cat mai aveti timp! Este adevarat tot ce se spune aici in legatura cu neseriozitatea si incompetenta lor! Consultanta "0" si profesionalism din parti!!! Platesti ca fraierul niste servicii de care nu beneficiezi niciodata si cand iti vand ceva, vin cate 2 sau trei, ca pocaitii, ca sa-ti forteze mana si sa te impresioneze. Nu mai acceptati minciunile pe care le vand intr-un staniol poleit. Inauntru-i un cacat mare!!!

  RăspundețiȘtergere
 97. Ai prins o perioada proasta si niste lideri si mai prosti!

  RăspundețiȘtergere
 98. Salut George as dori o părere despre serviciile lor. Dacă este ok sa optezi pt ele.

  RăspundețiȘtergere
 99. Cauți un împrumut? Esti la locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! GARANȚIA DE ÎNCREDERE DE CREDIT. Acordă împrumuturi companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 2%. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail prin:
  (loanageorge@gmail.com)

  RăspundețiȘtergere
 100. Buna,
  Numele meu este Wulan Sari Sunt din Hunedoara in Romanan. Vreau să mulțumesc mult doamnei Loana George, care ma ajutat când eram victima unei fraude în mâinile creditorilor falși. Am pierdut aproximativ (8.000 de euro) pentru că aveam nevoie de un capital mare de 25.000 de euro. Aproape că am murit, nu aveam unde să merg. Afacerea mea a fost distrusă și în acest proces aproape că mi-am pierdut fiul. Nu am putut să stau așa ceva din nou. În mai 2017, un prieten mi-a prezentat-o ​​pe o creditoră bună, doamna Loana George, care în cele din urmă mi-a ajutat să obțin un împrumut de la o companie bună și mi-a prezentat-o ​​pe CEO GARANȚIA TRUST LOAN și i-am depus cererea (45.000 euro) A fost o glumă sau o fraudă, dar am primit împrumutul meu în mai puțin de 24 de ore numai pentru 2% fără garanții. Sunt foarte fericit pentru că am fost salvat de a deveni săraci la cineva din Hunedoara în Romanan agian, așa că am sfat pe toți românii mei care urmează aici care au nevoie de împrumuturi pentru a contacta doamna Loana George prin e-mail: loanageorge11@gmail.com și vă pot asigura că veți A lua un împrumut fără pedeapsă regretă, pentru că așa am primit împrumutul meu de la Loana George ea o persoană de încredere, puteți să mă contactați dacă aveți nevoie de informații suplimentare prin e-mail: sariwulan3600@gmail.com

  Încă o dată vă mulțumesc tuturor că ați citit mărturia mea și că Dumnezeu poate continua să ne binecuvânteze pe toți și să ne dea viață lungă și prosperitate

  Toate cele bune

  Dna Wulan Sari:

  RăspundețiȘtergere

Pentru mine părerea ta contează!